İlk ders zili çaldı

Üç aylık tatilin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yaptı.

İlk ders zili çaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016-2017 yeni eğitim-öğretim yılı Abdülezelpaşa Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile açıldı. Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından öğrenciler halk oyunları ve müzik dinletileri gerçekleştirdi.
AY: “AMACIMIZ VATANINI, MİLLETİNİ SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay açılış programında: “Eğitimde geri kalan toplumlar sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişme ve ilerleme sürecini yakalamazlar. Bunun içindir ki cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ‘En önemli vazifemiz milli eğitim işleridir, milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır, bu milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur’ demektedir. Eğitim sistemimizin amacı Türk Milletinin milli, ahlaki, insani ve manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, daima yüceltmeye çalışan aynı zamanda çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknik donanıma sahip nesiller yetiştirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için okul, aile, sosyal ve kültürel çevre üzerine düşen görevi yapmalıdır” şeklinde konuştu.
IŞIKLAR: “YARINLARIMIZI AYDINLIK VE UYGAR DÜNYAYLA BİRLEŞTİRMEK ANCAK EĞİTİMLE MÜMKÜNDÜR”
Yeni eğitim dönemi açılışında duygu ve düşüncelerini ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi: “Bu gün aslında çok anlamlı bir güne tesadüf etti, toprakları döktükleri kanla vatan yapan şehitlerimizin, gazilerimizi anma günü bugün. Yeni eğitim dönemi açılışı ile aynı güne gelmesi çok anlamlı bir tesadüf gerçekten. Bugün burada var olmamız, bu topraklar üzerinde milli bir eğitim sisteminin olması, milli bir vatanı, milleti, geleceği aydınlatmak için çaba vermeyi, eğitim vermeyi amaçlayan bu okulların kuruluşları onlara bağlı. Umutla geleceğe bakabilmek, yarınlarımızı aydınlık, çağdaş, modern, uygar dünyayla birleştirerek, bilimle üreterek, çalışarak, gönül birliği içerisinde binlerce yıldır birikmiş geleneğimizi, göreneğimizi bir millet olmanın şuuruyla koruyarak, onu evrensel değerlerle birleştirerek dünyaya taşımak, ancak eğitimle mümkündür! Okullarımız açısından Silivri’yi şanslı görüyorum. İstanbul’un birçok ilçesine kıyasla daha rahat, daha huzurlu, mekânlar, çevre şartları, doğal yapısı ve yaşanır çevresiyle, insani ilgisiyle, çok önemlisi bağışçılarımızla, kurumsal değerlere sahip çıkan hemşerilerimizle, içinde eğitimi veren öğretmenlerimizle bu ilçe çok şanslı. Bunu kolaylaştırıcı yapan başta Kaymakamımıza ve diğer idarecilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu yeni eğitim yılının da hayırlı olmasını diliyorum.”
BEKÂRLAR: “YENİ EĞİTİM DÖNEMİ HAYIRLI OLSUN”
Silivri İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2016-2017 eğitim ve öğretim yılını bugün başlatmış bulunuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınlamış olduğu talimat üzere 15 Temmuz vurgusu ile yeni eğitim dönemine başlıyoruz. Geçtiğimiz 15 Temmuz’da yaz tatiline yeni başlıyoruz dediğimiz dönemde hepimizi çok zorlu, endişeli ve yorucu günler yaşatan ve belki de cumhuriyet tarihimize hain kalkışması olarak geçen 15 Temmuz darbe girişimini, bugünlerimizde vurgusunu yaparak değerlendirmeye çalışacağız. 28 bin öğrenci, 1800’e yakın öğretmeniyle dokuz ay sürecek zorlu bir dönemin başlangıcının, tüm çocuklarımız, velilerimiz, ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” 
Eğitim-öğretim yılı, 9 Haziran 2017 Cuma sona erecek.