İstanbul BT koordinatörlüğü Harezmî Eğitim Modeli ile birinci oldu.

Bu yıl FATİH Projesi ETZ 2017 kapsamında ilk kez düzenlenen 'Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri' de sahiplerini buldu.Öğretmen kategorisinde İstanbul BT koordinatörlüğü Harezmî Eğitim Modeli ile birinci oldu.

İstanbul BT koordinatörlüğü Harezmî Eğitim Modeli ile birinci oldu.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl FATİH Projesi ETZ 2017 kapsamında ilk kez düzenlenen “Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri” de sahiplerini buldu. Bu ödüller “Eğitimde Teknoloji Kullanımında İyi Örnekler Yarışması” sonucunda Seçici Kurulun, gönderilen projeler arasında başarılı bulduğu ve halk oylamasına sunulan 20 öğretmen ve 20 öğrenci projesi içinden seçilen üç öğrenci ve üç öğretmene verildi. Öğretmen kategorisinde İstanbul BT koordinatörlüğü Harezmî Eğitim Modeli ile birinci oldu.

Harezmî Eğitim Modeli´nin yeni dönem tanıtım programı da 10 Kasım 2017’de yapıldı. MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, MEB YEĞİTEK Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Eyüp Tanyıldız, MEB YEĞİTEK Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Eyüp Böcük, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Osman Günaydın, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin katıldığı tanıtımda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, Okul Müdürü Hakan Can da bulundu.

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Harezmî Eğitim Modeli ’ne ilişkin, "Çocuklar, okullardaki teorik bilgileri günlük hayatta kullanabilsinler, bir işlerine yaradığını hissetsinler istiyoruz. Bu proje, çok daha farklı bir şey yapıyor. İlkokul çağındaki çocuklar problem tespiti yapıyor." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim Merkezi Etkinlikleri (İSTEM) kapsamında, TÜYAP 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda da Harezmî Eğitim Modeli Projesi Paneli düzenlendi. Bu Panelde Harezmî Modelini ülkemizde ilk uygulayan 5 okuldan biri olan Turgut Reis İlkokulumuzun Müdürü Hakan Can da Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile birlikte yer aldı. Panelde konuşan Hakan Can, öğrencilerin Harezmî Eğitim Modeli Projesi kapsamında geliştirdikleri "Yaya güvenliği" projesinin Silivri Belediyesi ve Silivri Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirileceğini anlattı.

İstanbul BT koordinatörlüğü Harezmî Eğitim Modeli ile birinci oldu

İstanbul BT koordinatörlüğü Harezmî Eğitim Modeli ile birinci oldu

İstanbul BT koordinatörlüğü Harezmî Eğitim Modeli ile birinci oldu