İşte YDS'de dikkat edilmesi gerekenler

şte YDS'de dikkat edilmesi gerekenler. Binlerce kişinin katılacağı Yabancı Dil Sınavı yarın ÖSYM tarafından tüm Türkiye genelinde 27 Mart'ta (yarın) yapılacak. İşte YDS'de kullanılabilecek kritik kelimeler. YDS'de nasıl bir yol izlemeliyiz?

İşte YDS'de dikkat edilmesi gerekenler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mustafa Özay, binlerce kişinin katılımıyla 27 Mart'ta uygulanacak olan Yabancı Dil Sınavı’nda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Özay ayrıca, sınava girecek olanlara süreyi dikkatli kullanmaları uyarısında bulundu.
Yılda iki kez uygulanan ve 03-15 Şubat tarihleri arasında başvuruları yapılan Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) İlkbahar Dönemi, 27 Mart'ta tarihinde ÖSYM tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. Binlerce kişinin ter dökeceği sınav, yarın saat 09.30’da başlayacak ve 150 dakika sürecek. Türkiye Çevirmenler Derneği çevirmenlerinden ve www.ingilizcebitmistir.com’un sahibi Mustafa Özay, YDS ile ilgili önemli bilgiler verdi. Son yıllarda uygulanan dil sınavlarındaki soruların oldukça zor olduğunu ve Türkiye’de bu sınava uygun dil eğitimi verilmediği belirten Mustafa Özay, “Maalesef bu sınav Türkiye'de verilmeyen İngilizcenin sınavıdır. Çünkü Türkiye’de bu sınava uygun bir eğitim yok. YDS’de her soru dikkatlice okunmalı, analiz edilmeli ve çözülmeli” diye konuştu.
“DİL SORULARINDA TAKTİK OLMAZ”
Dil sınavlarında taktikler geliştirmenin olumlu sonuçlar vermeyeceğini belirten Mustafa Özay, “Sınava girecek olanlar, bazı kısa yollarla veya pratik yöntemlerle soru çözmek gibi aldatmacalara itibar ediyor. Oysaki dil sorularında kesinlikle taktik olmaz. ‘Şunu görürsen bunu işaretle’ tarzındaki yaklaşımlar büyük bir saçmalıktır. Zaten insanlar, taktiklere kafa yorarken sınav süresini tüketiyorlar. Matematik ve Geometri gibi alanlarda taktik ve teknik gibi yöntemlerle soru çözülebilir ancak yöntemler bile bir alt yapı gerektirir. YDS’deki tek taktik, her soruya düşen saniyeye hesaplamaktır. Çözümü kısa süren sorulardan kalan saniyeleri de uzun süren sorulara aktarmak gerekir” dedi.
“HER BRANŞTAN GÜNCEL METİNLER OKUNMALI”
YDS’ye hazırlanan kişilerin her türlü branşla ilgili güncel metinler okumak zorunda olduğunu ifade eden Mustafa Özay, “Her branştan gelen sorular YDS’yi çok daha zorlu bir hale getiriyor. Bu nedenle YDS’ye hazırlananlar, her türlü branşla ilgili güncel metinler okumalıdır. Ancak bu şekilde karşılarına çıkan cümleleri daha kolay anlayabilirler” dedi.