Kadir Has Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Kadir Has Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılında 944 mezun verdi. Mezun olan öğrenciler Volkswagen Arena'da gerçekleştirilen coşkulu bir tören ile diplomalarını aldılar.

Kadir Has Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadir Has Üniversitesi’nin mezuniyet törenine, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has: ‘Bilgi ve becerilerinizi, ülkemizin ve halkın yararına olacağına inandığınız her noktada kullanın’
 
Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, “Gittikçe büyüyen Kadir Has Üniversitesi ailesinin üyeleri olarak sizleri uğurluyoruz. Ne mutlu bize ki sizler tüm insanlığa hizmet edeceksiniz.  Akla ve bilimsel düşünceye saygılı, hümanist, demokrasiye, kültürel değerlerimize, evrensel kurallara ve Atatürk ilkelerine bağlı Kadir Has’lılar olarak geleceği şekillendireceksiniz. Bilgi ve becerilerinizi, ülkemizin ve halkın yararına olacağına inandığınız her noktada kullanın. Kurucumuz Kadir Has Beyefendi öğrencilerimize ‘Onlar benim adımı tüm dünyaya duyuracak Beyaz Güvercinler’ diye hitap ederdi. Şimdi siz de Kadir Has’ın ‘Beyaz Güvercin’leri olarak kanatlanıyorsunuz. Konuşmamı sizin için tutacağım bir dilekle tamamlamak istiyorum: Umarım, tüm yaşamınızda hep ‘iyi yürekli’ insanlar olarak kalırsınız. Çünkü iyilik, aslında insanın yaşamı boyunca yanından ayırmaması gereken yegane panzehir” şeklinde konuştu.


 
Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has: ‘Gücü ve güveni yüreklerinizde hissettiğinizde başarı sizin olacaktır’
 
Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı’nın üniversitenin en büyük destekçisi olduğuna dikkat çekerek, “Merhum Kadir Has Beyefendi’nin en önemli vasiyeti vakfın çalışmalarının artarak devam etmesidir. Biz de, onun bu yüce vasiyetine uygun olarak çalışmaya devam ediyoruz. Yaptırdığımız tesislerde, verdiğimiz burslarda, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız desteklerde, onun adını yaşatıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Kadir Has Üniversitesi bu felsefenin ışığında çağdaş eğitimin, sanatın, hem öz kültürümüzün hem de dünya değerlerinin tam merkezinde yer alıyor. Bugün, işte bu merkezde yetişen mezunlarımızı uğurluyoruz. Onlar, Türkiye’de ve tüm dünyada demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün gerçek teminatları olacaklar” dedi. “Türkiye’nin en seçkin ve prestijli üniversitelerinden biri olan Kadir Has Üniversitesi’nden diplomalarınızı alıyorsunuz. Bunun yanına özgüveni, yabancı dil becerilerini, girişimci ruhu ve özverili çalışmayı eklediğinizde, bu gücü ve güveni yüreklerinizde hissettiğinizde, değişime açık gençler olarak başarı sizin olacaktır” ifadelerini kullanan Has, mezunlara yollarının ve bahtlarının açık olması temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.