Kadir Has Üniversitesi'nden Siber Güvenlik İçin Özel Araştırma Merkezinin İlk Adımı

Değişen dünyada en stratejik suç aracı haline gelen siber güvenlik, Kadir Has Üniversitesi'nde kurulacak yeni bir merkez ile özel bir araştırma ve eğitim alanına dönüşüyor. Uluslararası Bilgi Sistemleri Derneği (ISSA) Türkiye Başkanlığı ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle kurulacak Siber Güvenlik Araştırma Merkezi (SİGÜM) çerçevesinde Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı da başlatılacak.

Kadir Has Üniversitesi'nden Siber Güvenlik İçin Özel Araştırma Merkezinin İlk Adımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Değişen dünyada en stratejik suç aracı haline gelen siber güvenlik, Kadir Has Üniversitesi’nde kurulacak yeni bir merkez ile özel bir araştırma ve eğitim alanına dönüşüyor. Uluslararası Bilgi Sistemleri Derneği (ISSA) Türkiye Başkanlığı ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle kurulacak Siber Güvenlik Araştırma Merkezi (SİGÜM) çerçevesinde Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı da başlatılacak.

 

Kadir Has Üniversitesi Siber Güvenlik Araştırma Merkezi kurulması için ilk adım, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ile ISSA Türkiye Başkanı Batuhan Tosun’un katıldığı imza töreninde atıldı.

Kadir Has Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Siber Güvenlik Araştırma Merkezi özellikle enformasyon ve haberleşme teknolojileri (ICT) alanında, haberleşme, veri iletimi, kumanda ve kontrol amacıyla kullanılan cihazların kötü amaçlı iç ve dış (siber) saldırılarla karşı karşıya gelmesiyle gerçekleşen suçları inceleyecek. 21. Yüzyılın en önemli farklılığını oluşturan ICT ve teknolojiyi besleyen bilgi döngüsü, korunmadığı ve değiştirilme-çalınma gibi tehditlere karşı geliştirilen savunma yöntemlerinin inceleneceği merkezde; siber güvenlik konularında toplumda farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.

 

SİBER GÜVENLİK İÇİN YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

 

Merkezin çalışmaları çerçevesinde önümüzdeki dönemde Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı da başlatılacak. Programda araştırma projeleri gerçekleştirilmesi ve bu alanda uzmanların yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, konu hakkında yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu: “Dünya gündeminde son dönemde tartışılan konuların başında gelen siber güvenlik ve bilgi güvenliği, ülkemizde de gerek devlet gerekse özel kurumlarda çok önemli bir yer tutuyor. Siber güvenliğin bu kadar önemli olduğu ve ileride daha da önem kazanacağı bir konjonktürde, Kadir Has Üniversitesi bünyesinde ve Uluslararası Bilgi Sistemleri Derneği’nin destekleri ile Siber Güvenlik Araştırma Merkezi’ni kurmak üzere yola çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

 

 

Geleceğin Türkiye’sinin yapılandığı bu dönemde, en önemli yapıtaşlarından biri olacak siber güvenlik alanında; ileri araştırma-geliştirme çalışmaları yapacak ve üst düzey uzmanların yetişmesine katkı sağlayacak olan SİGÜM’ün, standart geliştirme ve yol haritası çıkartma konularında da diğer ülkelerin ilgili kurumlarının başvuru kaynaklarından biri haline geleceğine inanıyoruz.”