Kalko 'Vatanımıza borcumuzu ödüyoruz'

Ümit Kalko Vakfı tarafından Cemile-Resul Kalko adına Kars iline vakfedilen Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni 15 Ekim 2017 Pazar günü gerçekleştirildi.

Kalko 'Vatanımıza borcumuzu ödüyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak olan Cemile- Resul Kalko Anadolu Lisesi 24 derslikli, 445 kişilik konferans salonu, fuaye, şehir kütüphanesi, 300 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, açık basketbol sahası, spor alanları, fizik-kimya- biyoloji- bilişim laboratuvarı, resim, müzik, görsel sanatlar atölyesi ile öğrencilerimizin fiziksel ve akademik tüm ihtiyaçlarına cevap verecek bir nitelikte bir eğitim kampüsü olacak
Mektebim Okulları sahibi ve Silivrispor Eski Başkanlarından Ümit Kalko, kurduğu “Ümit Kalko Vakfı” ile memleketi Kars'ta yaptırdığı Anadolu Lisesi'nin temel atma törenine Kars AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kars protokol üyeleri, yerel ve ulusal basın mensupları, iş adamları ve çok sayıda davetlinin katıldı.

Temel atma töreni saygı duruşuyla başladı. Akabinde İstiklal Marşımız okundu. Tören protokol konuşmalarıyla devam etti.

“VATANIMIZA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ”
Törende konuşan Ümit Kalko vakfı mütevelli heyeti başkanı Ümit Kalko “bugün burada sizlerle olmaktan, baba vatanımızda olmaktan çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Böyle hayırlara vesile olan bir yatırıma ön ayak olmaktan dolayı da şahsım ve ailem adına bu yaşadığım mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Dün yerel basındaki arkadaşlarla röportaj yaparken bana ‘’Kars’ımıza okul bağışlıyorsunuz çok teşekkür ederiz.’’ dediler. Bende bağışlamak çok büyük bir tabir, benim bir kul olarak yapabileceğim bir birim değil, aslında biz vatanımıza borcumuzu ödüyoruz dedim Gerçekten de bu böyle. Bu ülkeden ekmeğini kazananlar, bu ülkenin topraklarıyla, kaynaklarıyla bir araya gelemeye çalışan tüm hemşerilerimizin yaptığı gibi bizlerin de doğduğumuz yerleri biz doğmasak bile Atalarımızın doğduğu, geldiği yerlere destek olmamız gerekmekte. Tabi ki devletimiz birçok konuda birçok yatırımı yapmak da ancak bizlerin de vatandaşlar olarak devletimizin işlerini kolaylaştıracak faaliyetlerde de bulunmamız gerekmekte. Mesela şu an aramızda Turgut Torunoğulları var. Turgut Abi de daha önce Kars’ımıza okul bağışlarında bulunmuş bir büyüğüm. Yine şu anda aramızda olan İsmail Akdeniz Beyefendi var o da Kars’ımıza çok büyük eğitim yardımlarında bulunmuş değerli bir büyüğüm. Biz onların yerini tutmaya gayret ediyoruz” dedi

“VATANSEVER OLMAK ‘’ GÖRÜŞÜYLE ÖN PLANA ÇIKIYORUZ
“Ne yazık ki yaklaşık bir buçuk yıl önce 15 Temmuz Darbe girişimine maruz kaldık” diyerek sözlerini sürdüren Kalko “Söz konusu Darbe kalkışmasını yapan insanların kim olduğuna baktığımız zaman birçoğu eğitimli insanlardı birçoğu Orgeneral, komutan, mühendis ve birçok alanda birçok eğitimli kişiler ama içlerinde ne yazık ki içlerinde vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi yoktu. Onun için kendi eğitim yatırımlarında da birileri sorduğu zaman sizin okulunuz hangi alanında ön plana çıkıyor dediklerinde biz ‘’Vatansever olmak ‘’ görüşüyle ön plana çıkıyoruz. Tabi ki iyi eğitimleriyle, çağdaş muasır bir eğitimi ilke edindiğimizi söylüyoruz”

“KÖY OKULLARINA ÖZELLİKLE ÇOK DEĞER VERİYORUM"
“Ailemizin kurduğu bu vakfın özellikle köy okullarına yönelik ciddi çalışmalar olacak. Köy okullarına özellikle çok değer veriyorum, bugün burada bulunduğunuz yerde 24 derslikli sınıfımızın temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Yakın bir zaman içerisinde Ulusal Basınla duyuracağımız Köy okullarımızın yeni bir konseptiyle bir bağış kampanyası başlatmayı planlıyorum. Gücüm yettiği kadar ben ön ayak olacağım ve 5 yıl içerisinde Karsımızın dokunulmamış köy okulunun kalmamasını temenni ediyorum. Ben bu noktada elimden geleni şahsım ve ailem adına yapacağıma söz veriyorum. İnşallah bu eğitim kurumundan vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan, vatansever, akıllı, gurur verici nesiller yetiştirmeye hep beraber vesile oluruz. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

“SEVİNÇLİ VE GURURLUYUZ”
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, törende yaptığı konuşmada “Temele atılacak harç bile geleceğimizi aydınlatacak, çocuklarımızın eğitimine katkı sunacak. Bir milletin gelişmesi, kalkınması, gelecek yarınlara daha iyi adımlar atabilmesi için en önemli yatırımlardan biri olan; okul açılışı için bir aradayız. Sevinçli ve gururluyuz. İş adamımız Ümit Kalko'ya sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖNEMLİ YATIRIMLARDAN BİR TANESİNİN DAHA TEMELİ ATILIYOR”
AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de törende yaptığı konuşmada “Bugün Kars'ımız için önemli yatırımlardan bir tanesinin daha temeli atılıyor. Kalko Vakfı'ndan Allah razı osun. Huzurlarınızda kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu okulumuzun açılışında bakanımızla birlikte oluruz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH BU OKULUMUZDA DA VATAN VE MİLLETİNE HAYIRLI NESİLLER YETİŞİR”
Kars Valisi Rahmi Doğan da“İnşallah 24 derslikli okulumuzun açılışını seneye de burada hep birlikte yaparız” diyerek başladığı konuşmasında “İnşallah bu okulumuzda da vatan ve milletine hayırlı nesiller yetişir. Hayırsever Ümit kardeşimize yapmış olduğu yatırımdan dolayı şahsım ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Ümit Kalko ve Prof.Dr. Yusuf Kalko, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Rahmi Doğan'a katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim ettiler. Kars Müftüsü Mehmet Genç tarafından yapılan duanın ardından kurbanlar kesilerek okul temeline ilk harçlar atıldı.