Kendileri küçük, hayalleri büyük

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen " 3.Küçük Hayaller Büyük Projeler İstanbul Sergisi" kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kendileri küçük, hayalleri büyük
TAKİP ET Google News ile Takip Et

17-18 Mayıs tarihlerinde Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek olan sergide İlçemizi Silivri Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri İremnur Acan ve Serkan Çapraz yapmış oldukları projelerle temsil ediyor.
 
7/B sınıfı öğrencisi Serkan Çapraz  "Sıcak Ayaklar" adlı projesiyle ayakkabı içerisine entegre edilen sistem sayesinde kış aylarında ayak üşümelerine ve bağlı oluşabilecek rahatsızlıklara engel olmayı amaçladığını belirtti.7/G sınıfı öğrencisi İremnur Acan ise görme engelli insanların trafik ışıklarında başkalarına ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlayan "Engeli Kaldıran Trafik Işığı" adlı projesiyle katılıyor.
 
İremnur Acan'a ait "Engeli Kaldıran Trafik Işığı" projesi 27-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında Konya düzenlenecek olan "Şimdi Düşünme Zamanı-Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Ulusal Sergisi'nde İstanbul ilini temsil edecek dört eserden biri olarak yerini alacağı öğrenildi.