Kendileri yazdılar, kendileri oynadılar

Turgut Reis 2-A sınıfı öğrencileri, kendi yazdıkları 'Huysuz Kraliçe' isimli oyunu sahneledi. 2. sınıf öğrencileri izleyenlerden tam not aldı.

Kendileri yazdılar, kendileri oynadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgut Reis 2-A sınıfı öğrencileri, kendi yazdıkları oyunu bugün okulun konferans salonunda sahneledi. Sınıf öğrencilerinden Eylül Şahin’in yazdığı ve arkadaşlarıyla birlikte sahnelediği “Huysuz Kraliçe” oyunu katılımcılardan büyük beğeni aldı. Programa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Günay Noyan, İlçe Milli Eğitim Özel Büro sorumlusu Aydın Dakes, Piri Mehmet Paşa İlkokulu Müdürü Harun Kazancı, dizi ve tiyatro sanatçısı Ali Solmaz, öğrenciler ve veliler katıldı.

Şiir, tiyatro, şarkı…

Sınıf öğretmenleri Güler Karagöz eşliğinde hazırlıklarını yapan Turgut Reis İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri adeta yaratıcılıklarını konuşturdu. Program miniklerin kendi yazdıkları şiirleri okumalarıyla başladı. Sonrasında ise Eylül Şahin’in yazdığı “Huysuz Kraliçe” isimli tiyatro sahnelendi. İzleyenlerden tam not alan oyun sonrasında ise yine sözlerini öğrencilerin yazdığı rap şarkı dans eşliğinde sunuldu.

Öğretim her zaman yapılabilir ama…

Program sonrasında kısa bir konuşma yapan Turgut Reis İlkokulu Müdürü Hakan Can, “Eğitim öğretim faaliyetleri hayatın her anında gerçekleştirilebilir ancak çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirebilmek, onları sahnede kendi oyunlarını oynarken görebilmek çok güzel bir şey.” dedi.  Can’dan sonra Ali Solmaz da özellikle velilere teşekkür ettiği konuşmasında “Dünyanın en zor ikinci mesleği tiyatrodur ve bu çocuklar bugün bu en zor ikinci mesleği yerine getirdiler” dedi. Milli Eğitim Özel Büro sorumlusu Aydın Dakes de “Bizler öğretmenliğimiz ilk yıllarında yaramazlık yapan, çok konuşan çocukları nasıl sustururuz diye düşünürdük. Ancak bu çocuklar susarsa böyle güzel işler çıkmayacağını anladım.” diyerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Eyüp Can BALABAN