Liseler arası şiir yarışması gerçekleştirildi

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Liselerarası Şiir Okuma Yarışması'' Önder Yılmaz Tiyatro salonunda gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören yarışma da öğrenciler şiirlerini sergiledi.

Liseler arası şiir yarışması gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrencilerin dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek, öğrencilerin toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi, özgüven kazandırmak ve onların dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla “Liselerarası Şiir Okuma Yarışması” 03.01.2018 de Önder Yılmaz Sahnesinde yapıldı.

Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı ve ardından okullarını temsil etmek üzere sahnede öğrenciler şiirlerini okudular.

Yarışmanın jüri üyeliğini Silivri Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Arif Kavlak, Gazi İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Gönül Özer, Değirmenköy Atatürk Ortaokulu Öğretmeni Sedanur Güzel ve Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu öğretmeni Zehra Tuba Kocabaş gerçekleştirdi.

Yarışma sonuçları açıklanmadan önce Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şair İhsan Tevfik Kırca da katılımcılara bir şiirini okudu.

Jüri tarafından açıklanan sonuçlara göre ;

İlçe birincisi, Şelimpaşa İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Şenyer , İlçe ikincisi Silivri Anadolu Lisesi öğrencisi Hazal Kaplan ve İlçe üçüncüsü Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi Simge Tüfekçi oldu.Dereceye giren öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay tarafından hediyeleri  takdim edildi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere Katılım Belgelerini Yürütme Kurulu Üyeleri Alpay Yavuz ve Barbaros Doğan takdim etti.