Maskeme değil gözlerime bak

Odak okullarından çok önemli bir mesaj daha. Sevgi, cesaret ve umutla yanınızdayız. Lösemi değil, gülümsemek bulaşıcıdır.

Maskeme değil gözlerime bak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Odak okulları eğitim öğretim yılına başladığından bu yana her gün yeni projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. 2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan lösemili çocuklar haftası kapsamında Odak okulları öğrencileri ve çalışanları olarak, lösemi hastalığının önemini boyadıkları maskelerle anlattılar…

Toplumda yanlış algılanarak, bulaşıcı bir hastalık taşıdıkları önyargısına neden oluyor. Aileler bunun bilincinde, fakat farkında değiller… Bulaşıcı olduğunu düşünüyorlar aslında bu bulaşıcı bir hastalık değil. Onlar kendilerini koruyorlar.

Maske takan bir çocuk bir parka gittiğinde oradaki aileler çocuklarını alıp uzaklaşıyorlar. Anne çocuğunu diğer çocukların yanından çekip alarak parktan uzaklaştırıyor ve çocuk da çok büyük bir yıkıma uğruyor.

Lösemili çocukların yaşamlarında karşılaştıkları bu olay, travmaya kadar gidebilen bir olumsuzluk olduğunu doktorlar her seferinde hatırlatmaktadırlar.

Toplumun, özellikle annelerin bu konuda bilinçli olmaları gerekir ki çocuklarını da bu konuda aydınlatmalılar. Bu çocukların kendilerini korumak amacıyla maske takmak zorunda kaldıkları, aslında hassas oldukları ve bağışıklık sistemleri normal çalışmadığı için enfeksiyon kapmamaları için takıldığını anlatmalıdırlar.

Bende “eliniz bu yüzlere dokunabilecek kadar sıcak ve sevgi dolu mu ?” diyor ve :bu konuda toplumu bilgilendirmek, önemine dikkat çekilmesi amacıyla yapılan bu çalışmayı tebrik ediyor daha nice, “Yüreğe dokunmanız” dileiyle

Sevgiyle kalın diyorum…

Chenay Kobak