Mektebim Okulları, Geleneksel Öğretmenler Günü Yemeğinde Buluştu

Her yıl geleneksel olarak Öğretmenler Günü'nde akşam yemeğinde buluşan Mektebim Okulları, bu yıl 300 öğretmeni ve yöneticileri ile 24 Kasım'da Albatros Restaurant'ta bir araya geldi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün de katıldığı gecede öğretmenler eğlenceli bir gece geçirdi.

Mektebim Okulları, Geleneksel Öğretmenler Günü Yemeğinde Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl geleneksel olarak Öğretmenler Günü’nde akşam yemeğinde buluşan Mektebim Okulları, bu yıl 300 öğretmeni ve yöneticileri ile 24 Kasım’da Albatros Restaurant’ta bir araya geldi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı gecede öğretmenler eğlenceli bir gece geçirdi.

 

Mektebim Okulları, 24 Kasım Pazar akşamı Öğretmenler Günü’nde, 300 öğretmeni ve yöneticileri ile bir araya geldi. Her yıl geleneksel olarak kutlanan Öğretmenler Günü yemeğinde eğlence ve coşkunun yanı sıra duygusal anlar da yaşandı. Mektebim Okulları’nın ismini aldığı Millet Mekteplerini kuran Mustafa Kemal Atatürk 24 Kasım (1928) tarihinde başöğretmen seçildi. Bu nedenle, her yıl öğretmenler günü olarak kutlanan 24 Kasım tarihi Mektebim Okulları için diğer okullardan farklı bir anlam ve önem taşıyor.

Mektebim Okulları’nın 15 kampüsündeki 300 öğretmenin katıldığı gece, kurumun Eğitim Koordinatörü Şule Yurcu’nun öğretmenlere hitabı ile başladı. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ve sağlıklı toplum inşaasındaki rolünden bahseden Yurcu, Mektebim Okulları öğretmenleri ile duyduğu gurur ve kutlama mesajı ile son buldu. Kurucu Ümit Kalko ise konuşmasında, 24 Kasım’ın Mektebim Okulları için öneminin altını çizerek, Millet Mektepleri ve Başöğretmen Atatürk’ten aldığı vizyon ve sorumluluk ile Mektebim Okulları’nın önümüzdeki yılda da yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceğini belirtti. “Geçen yıl 200 öğretmenimiz ile kutladığımız Öğretmenler Günü’nü, her yıl artan okul ve öğretmen sayımız neticesinde bu yıl 300 öğretmenimiz ile kutluyoruz. Bu büyük gurur tablosuna katkıları için tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Öğretmenler Günü kutluyorum” diyerek konuşmasını noktalayan Kalko, daha sonra tüm masaları tek tek dolaşarak, öğretmenleri ile sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de çağdaş eğitim ve eğitim yatırımlarına ilişkin tespitleri ve öğretmenlere yönelik mesajlarını ilettiği konuşması konuklar tarafından dikkatle dinlendi.

Düzenlenen kutlama gecesine eşlik eden fasıl grubunun hareketli müziği eşliğinde doyasıya eğlenen öğretmenler ve tüm yöneticiler geceden memnun ayrıldı.