Mektebim, yeni kampüsünün lansmanını gerçekleştirdi

Mektebim Okulları, Silivri'de yaklaşık 5 dönümlük alan üzerine kuracağı yeni kampüsünün lansmanını Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirdi.

Mektebim, yeni kampüsünün lansmanını gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de eğitim öğretime “Merhaba” diyerek Türkiye’nin birçok noktasında sayıları 160’a varan okulları ile büyüyen Mektebim, 16 yeni kampüsünün yanında Silivri’de açacağı Silivri Kampüsü’nün lansmanını Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

Yaşar Kemal Sergi Salonu’ndaki Ümit Kalko’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen lansmana Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Meclis Üyeleri Tamer Şişman ile Metin Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Şen ile Can Dağaşan, SİBESO Başkanı Nuray Koçer, Silivrispor yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları, veliler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

10.000 metrekare kapalı alan

Mektebim Silivri Kampüsünde okul öncesi eğitimi, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi, Anadolu Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin bulunduğu yaklaşık 10.000 metrekarelik kapalı alan ile öğrencilere eğitim öğretim hizmeti sunulacak. Eğitim öğretimin yanı sıra sosyal tesisleri ile sosyal ve fiziksel gelişime de destekleyen altyapıları da eğitimdeki başarıya ulaşan merdivenin basamakları olarak gören Mektebim; kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, kapalı basketbol sahası, buz pateni pisti, branş derslikleri, kütüphaneler, konferans salonları, laboratuarlar, akıllı ekran ve akıllı tahtalarla donatılmış teknolojik sınıflarla öğrencilerine başarının anahtarını sunmuş olacak.

Kalko: Mektebim tabelasını ilk Silivri’ye astık

Mektebim Silivri Kampüsü’nün lansmanı, projelerin tanıtım videoları ile başlarken, tanıtım videolarının ardından da Mektebim Kurucusu Ümit Kalko bir konuşma yaptı. Kalko, hedeflerine ulaşabilmek adına bu yeni kampüsün öneminden bahsettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün aslında bizler için bir vefa günü. Bugün bizler için çok anlamlı bir gün çünkü Silivri’nin bizim başarı hikâyemizde önemli bir yeri var. Biz Mektebim’in ilk tabelasını Silivri’ye asmıştık. Silivri’de 2012 yılında devraldığımız Balkan Koleji’nin ismini Mektebim Koleji olarak koyup ilk tabelasını asmıştık. Ama gün geldi tekrardan Silivri’ye döndük. 51 kampüsü olan 30.000 öğrencisi olan, 6.000 çalışanı olan, yurtdışında okul yatırımlarına kısa zamanda başlayacak olan bir eğitim kurumu olarak tekrardan Silivri’mize yakışan, Silivri’mizin hak ettiği eğitim ortamlarına ulaştırmak adına hemşerilerimizin hak ettiği bir kampüsle geri döndük. Bu yüzden kıvançlıyız, gururluyuz. Bugün de bunun için çok anlamlı.

Okulumuzun mevcuttaki Balkan Koleji’nden devraldığımız yerde anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu; Silivri’nin girişindeki binalarımızda da Anadolu Fen Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi vardı. Takdir edersiniz ki bir yapı okula göre yapılmadığı müddetçe ister istemez o hayal edilen eğitim ortamlarına ulaşamıyorsunuz.

“Çocuklarımızın güvenliği açısından çıkmamız gerekiyordu”

 İlk zamanlar Balkan Koleji’nin olduğu yeri devralıp daha nitelikli hale getirdiğimizde mutlu olan velilerimiz, ilerleyen zamanlarda Mektebim’in büyümesiyle yeni kampüslerin görsellerini gördükçe “Neden Silivri’nin kampüsü bu şekilde?” diye bizi çok serzenişte bulunmuştu. Biz de 2 yıldır aslında mevcut kampüslerimizin dışında yeni bir kampüs yapma düşüncesindeydik. Çünkü ne yaparsak yapalım mevcut okullarımızın bir yüzme havuzunu yapamıyorduk. Bir spor salonunu yapamıyorduk. Gerçekten Silivri’mizin hak ettiği bir konferans salonumuzu, cep sinemamızı yapamıyorduk, buz patenimizi yapamıyorduk. Gelişmiş laboratuarlarımızı yapamıyorduk. O imkân bu sene çıktı karşımıza ve mevcut okullarımızdan çıkma kararı aldık. Bu kararları alırken bir diğer önemli etken de mevcut okullarımızın hem eğitim kurumuna göre yapılmamış olmaması, hem de ilerleyen yaşına dayanarak depremle alakalı bir risk barındırması. Çocuklarımızın güvenliği açısından çıkmamız gerekiyordu.

“Yatırımlar sadece Silivri ile sınırlı değil”

Okulumuz yaklaşık 5 dönüm bir alan içerisinde, 11.000 metrekarelik kapalı alana sahip güzel bir kompleks. İçerisinde yaklaşık 400 kişilik bir konferans salonu, bir cep sineması, bir buz pateni alanı, yarı olimpik bir yüzme havuzu, tribünlü bir spor salonu, robotik sınıflarından gelişmiş laboratuarlarına varana kadar çağın gereklerine uygun bir eğitim ortamı sunmaya gayret ettik. Dolayısıyla artık Silivri’de Silivrili hemşerilerimizin yeterli eğitim ortamı bulamadığı için ilçemiz dışına çocuklarımızı göndermelerine, yollarda heba etmelerine artık gerek kalmadı. Mektebim olarak bizim yaptığımız yatırımlar sadece Silivri ile sınırlı değil.  Bugün Mektebim Diyarbakır’dan Trabzon’a, Samsun’dan Afyon’a, Antalya’dan Balıkesir’e, Tekirdağ’dan Kırklareli’ne, İstanbul’dan Ankara’ya Yozgat’tan Bursa’ya birçok şehirde yeni kampüslerle adından sıklıkla söz ettirmeye devam edecek.

2 yıl içerisinde 50 yeni kampüs

Bu tarz eğitim yatırımlarının geleceğe yönelik yapılan yatırımlar olduğunu da çok iyi bilmeliyiz. Geleceğe yapılan yatırımların içerisinde de gerçekten vatansever nesillerin yetiştirilmesi gerektiğinin farkına fazlasıyla 15 Temmuz’dan sonra daha da vardık, vakıf olduk. Mektebim gerçekten de vatansever, akıl ve bilim yolunda ilerleyen ve tamamıyla çağdaş ve muasır medeniyetleri hedef edinmiş bir yolda ilerlemekte. Özellikle de 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızın söylediği istihdama yönelik milli seferberlik ilanına yönelik olarak da Mektebim bu çağrıya cevap verip ülkemizin 51 kampüsünde ilave 2500 çalışanımızı da ailemize katma kararı aldık. Bununla beraber Mektebim’in çalışan sayısı 6000 çalışana, öğrenci sayımız da bu yıl için 30000 öğrenciye ulaştı. Önümüzdeki 2 yıl için yapacağımız 50 kampüs yatırımımız daha var. Şu an birçoğunun inşaatı başladı. Bunlarla beraber Mektebim’in öğrenci sayısının 80.000 bandına, çalışan sayısının da 15.000 bandına ulaşmasını öngörüyoruz. Dolayısıyla biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin de doğum yeri olan Silivri bizim için gerçekten önemli ve değerli.

Desteklerimizin en önemli etkeni Silivri sevgisi

Silivri’deki birçok sosyal sorumluluk projelerinde bizi görebilirsiniz. Buradaki sosyal sorumluluk projelerine destek vermemizin dediğim gibi en önemli gerekçesi Silivri’yi sevmemiz ve bu ilçeye olan vefa borcumuz. Keza biliyorsunuz Silivrispor’da da yönetimi devraldıktan bu yana kulübümüzü daha iyi noktalara getirmeye gayret etmekteyiz. Birçok sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı yardım çalışmalarında Mektebim elinden geldiği kadar destek olmaya devam etmekte. Her ne kadar Silivrili sayılmasak da Silivri’ye yatırım yapmaya ve Silivri’mizin de daha güzel noktalara ulaşmasında en büyük desteği biz vermeye devam edeceğiz. Bununla birlikte okulumuzun şu anda inşaatı başladı. Ne zaman biteceğine dair soru işaretleri duyuyorum. Ağustos’un ilk haftasında inşaat tamamlanacak ve mevcuttaki okullarımızın da tamamından çıkacağız. Hiçbirisini daha fazla kullanmaya devam etmeyeceğiz. Okullarımızın da gerekli güçlendirmeler yapıldıktan sonra eğitim ortamında başka kurumlarla devam edeceğine inanıyorum. Olmasında da fayda vardır. Ne kadar çok okul o kadar çok geleceğimizin sağlam temellerle atılması demektir. Tekrardan hepinize bu lansmanımızda yanımızda olduğunuz ve heyecanımızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Müzik ziyafeti eşliğinde resim sergisi dolaşıldı

Mektebim Kurucusu Ümit Kalko’nun konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte Mektebim öğrencilerinin resimleriyle hazırlanan serginin kurdelesi kesildi. Davetliler kurdelenin kesilmesinin ardından sergideki resimleri tek tek incelediler. Lansman misafirlere sunulan kokteyl ile sona erdi.

Eyüp Can BALABAN