Mesut Sancak Öğrencilerle Biraraya Geldi

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Mektebim Okulları M-Lead Kariyer Günleri'nin konuğu oldu. Mektebim Okulları'nda eğitim alan lise öğrencileri ile biraraya gelen Mesut Sancak, iş hayatına yönelik deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Mesut Sancak Öğrencilerle Biraraya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mektebim Okulları tarafından geliştirilen M-Lead (Mektebim Liderlik, Girişimcilik ve Gelişim Modeli) Eğitim Modeli kapsamında öncü isimleri Kariyer Günleri Seminerleri kapsamında öğrencilerle buluşturuyor.

Mektebim Okulları İzmir Folkart Kampüsü’nde düzenlenen M-Lead Kariyer Günleri Etkinliği’nin son konuğu Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak oldu. Mektebim Okulları’nda lise düzeyindeki öğrenciler için hazırlanmış yenilikçi, girişimci ve dünya vatandaşı olma bilinci yüksek, 21. yüzyıl becerilerine hâkîm öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim modeli olan M-Lead Eğitim Modeli kapsamında Mesut Sancak, iş hayatına yönelik deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Mesut Sancak, küçük yaşlardan itibaren iş yaşamına atıldığını belirterek, Sancak Ailesi’nin iş yaşamına dair bilgiler bilgiler verdi. Folkart’ı nasıl kurduğunu anlatan Sancak, “2006 yılında Folkart’ı kurduk. İzmir’deki lüks konut ihtiyacını karşılamak istedik. Türkiye’nin İzmir’den çıkan en büyük inşaat şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bugünlere gelirken, kendine güvenmenin, karar almanın, hedef belirleyerek, o hedefe doğru ilerlemenin benim iş yaşantıma ve şirketimize çok ciddi katkılar sağladığını vurgulamak isterim” dedi.

İş yaşamına dair anekdotlar anlatan Sancak, “Lider kitleleri arkasından sürükleyebilen kişilere denir. Yönetici ise verilen görevi yerine getiren kişidir. Hayatta yönetici olmaya çalışmayın. Lider olmaya çalışın. Sevilmeniz, işinizi sevmeniz gibi bir çok kriter var. İnsanların size güvenmesi ve sizinde aynı şekilde beraber çalıştığınız insanlara güvenmeniz gerekir” diye konuştu.

Mektebim Okulları’nın ülkemizde eğitim alanında önemli bir kurum olduğunu kaydeden Sancak, bu okullardan yetişecek yeni neslin Türkiye’nin geleceğine yön vereceğini söyledi.

Mektebim Okulları Ege Bölge Koordinatörü Ahmet Tuncay Yapıcı ise, Mesut Sancak’a M-Lead Kariyer Günleri etkinliğine katılımı nedeniyle teşekkür etti.

MEKTEBİM OKULLARI M-LEAD EĞİTİM MODELİ NEDİR?

M-Lead Eğitim Modeli, Türkiye’de en hızlı büyüyen eğitim kurumlarından biri Mektebim tarafından geliştirilmiştir ve M-Lead Bölümü tarafından yürütülüyor. M-Lead Eğitim Modeli, Mektebim’de lise düzeyindeki öğrenciler için hazırlanmış yenilikçi, girişimci ve dünya vatandaşı olma bilinci yüksek, 21. yüzyıl becerilerine hâkîm öğrenciler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim modeli. M-Lead Eğitim Modeli; İş Hayatı, Girişimcilik, Liderlik ve Akademik olmak üzere 4 ana modülden oluşuyor. Her bir modül öğrencilerin o alandaki bilgi, beceri ve davranışlarını geliştirmek amacıyla kurgulanmış bir mentörlük sistemiyle yapılandırıldı. - Sınıf İş Dünyası Eğitimi - Sınıf Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi - Sınıf Kariyer Eğitimi