Necip Fazıl'ın hayatını sahnelediler

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öncü Şahsiyetler Projesi kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatını sahneledi.

Necip Fazıl'ın hayatını sahnelediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Öncü Şahsiyetler Projesi kapsamında sanat, edebiyat ve bilim alanında öne çıkan isimler, lise öğrencilerine tanıtılmaya devam ediyor.

Öncü Şahsiyetler Projesi kapsamında dün Necip Fazıl Kısakürek, hayatı ve şiirleri ile ele alındı. Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin sahnelediği Kısakürek’in hayatından kesitlere, okunan şiirleri eşlik etti.

Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde düzenlenen programa katılımın çok yoğun olmadı.  Programı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Şube Müdürü Can Dağaşan, bazı okul müdürleri ve yaklaşık 70 kişilik öğrenci grubu takip etti. Programa katılanlara Necip Fazıl Kısakürek’in “Bir Adam Yaratmak” isimli kitabı da hediye edildi.

Programın başında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, programın hazırlığında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek şunları söyledi:

 “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitim öğretim döneminde 10’un üzerinde ilçe düzeyinde proje uyguluyoruz. Bunlardan bir tanesi de Öncü Şahsiyetler Projesi. Bu proje kapsamında bugüne kadar başta Fuat Sezgin olmak üzere Piri Mehmet Paşa, Ali İnalcık, Aziz Sancar, Sezai Karakoç gibi pek çok edebiyatta, sanatta, bilimde öne çıkmış insanlarımızı gençlerimize tanıtmaya çalıştık. Bugün de büyük fikir adamı, yazar ve şair Necip Fazıl ile ilgili bir program yapıyoruz. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Necip Fazıl Cumhuriyet döneminde yetişmiş son derece önemli bir isim. Günümüzde yaşayan pek çok yazar, şair, fikir adamı hatta siyasetçinin beslendiği bir kaynak. İnşallah güzel bir program izleyeceğiz. Tekrar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Eyüp Can BALABAN