Okullarda Güvenli Gıda Eğitimleri Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığının 2018-2022 Stratejik Planında yer alan, uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ortaokul ve ilkokul öğrencilerine yönelik Gıda Güvenilirliği eğitimleri düzenlendi.

Okullarda Güvenli Gıda Eğitimleri Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Mimar Sinan İlkokulu/Ortaokulu ve Silivri Ertuğrul Gazi Ortaokulunda düzenlenen eğitimlere yaklaşık olarak 250 öğrenci katıldı.

Eğitimlerde; “Güvenilir gıda nedir?”, “Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?”, “Gıda satın alırken nelere dikkat edilmelidir?” , “ Balığın beslenmedeki önemi nedir?”, Balık alınırken nelere dikkat edilir?” gibi soruların cevapları verilirken eğitime katılan öğrencilerin de bilinçli birer tüketici olabilmelerini sağlamak amacıyla temel bilgiler, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatıldı.Eğitim sonunda öğrencilerin katılımı ile seminer kapsamında anlatılan konular okul kantinlerinde uygulamalı olarak gösterildi.

Oldukça verimli geçen seminerlerde öğrencilerin konuya olan ilgisi dikkat çekti. Eğitimler ise Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Biriminde görevli resmi kontrol görevlileri Ümit Tosun, Sema Ceylan Doğan ve Su Ürünleri Biriminde görevli Erkan Topal tarafından verildi. Gıda güvenilirliği eğitimlerine önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de artan sayılarda devam edilmesinin planlanmakta olduğu kaydedildi.