Öncü Şahsiyetler Projesi, Mimar Sinan ile devam etti

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öncü Şahsiyetler Projesi, Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda düzenlenen programla devam etti. Projenin bugünkü ayağında Mimar Sinan ve eserleri öğrencilere tanıtıldı.

Öncü Şahsiyetler Projesi, Mimar Sinan ile devam etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Ekim ayında başlayan ve Mayıs ayında tamamlanacak olan Öncü Şahsiyetler projesi kapsamında bugün Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonu’nda Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Mimar Sinan” hayatı ve eserleri katılımcılara anlatıldı.

Mimar Sinan’ın hayatı öğrencilerin sunumuyla anlatıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, sunucuların Mimar Sinan’ın hayatını anlatan sunumları ile devam etti. Mimar Sinan’ın Yeniçerilik döneminde başmimarlığa yükselişini ve sonrasında verdiği büyük eserleri katılımcılara aktaran öğrenciler, hayatından önemli kesitleri de sunmuş oldular.

3 Cami ve Mimar Sinan Oratoryosu

Mimar Sinan’ın hayatının ve eserlerinin genel bilgileri katılımcılara sunulduktan sonra, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “3 Cami ve Mimar Sinan” oratoryosu sahnelendi. Katılımcılar, Mimar Sinan’ın eserlerinden 3 önemli ve büyük cami olan Şehzade Camii, Süleymaniye Camii ve Selimiye Camii’ne sunulan oratoryo ile adeta yolculuğa çıkarıldı.

Öğrenciler Sinan’ı Profesör’den dinlediler

Oratoryo sonrasında sahneye davet edilen Prof. Dr. Vahit Okumuş, Mimar Sinan’ın hayatını ve eserlerinin özelliklerini öğrencilere anlattı. Okumuş, kendi yaptığı deneyler ve çalışmaların sonuçlarını da öğrencilerle paylaşırken, Sinan’ın yaptığı birçok eserde yer alan detayları bugün dahi çözme imkânları olmadığını ve bu yüzden de çalışmaların birçoğunun yarım kaldığını belirtti. Mimar Sinan’ın eserlerinin özelliklerini detaylı bir şekilde sunan Okumuş, Mimar Sinan’ın o dönemde yapmadığı birçok hatanın günümüzde yapıldığının da altını çizdi.

Prof. Dr. Vahit Okumuş’un bilgilendirmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Dağaşan kendisine teşekkür ederek teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Öncü Şahsiyetler projesi kapsamında bir sonraki tanıtılacak isim ise Prof. Dr. Aziz Sancar olacak. Sancar’ın tanıtımını Mektebim Fen Lisesi öğrencileri gerçekleştirecek.

Eyüp Can BALABAN