Ortaokul öğrencilerinden bilim fuarı

Silivri Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun ortaklaşa yürüttüğü 񠌖 Bilim Fuarları Destekleme Programı' çerçevesinde bir fuar düzenleyerek çalışmalarını sergiledi.

Ortaokul öğrencilerinden bilim fuarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun okullarda eğitim ve öğretim gören öğrencilerin bilim kültürünün gelişmesi konusunda 08.09.2015 tarihinde gerçekleştirdiği protokol ile birlikte 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı'nı hayata geçirdi. Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun söz konusu proje ile ilgili başvurusu kabul edilirken bugün istenilen fuar gerçekleşti. Fuarda 90 proje sergilendi.
Okulun Spor Salonu'nda düzenlenen fuara; Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Karipçin, Mehmet Şen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Elif Koryürek ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte öğrenci aileleri katıldı.
Öğrencilerin eğitim-öğretim programları çerçevesinde kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergiledikleri çalışmalar büyük ilgi görürken öğrenciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturuldu.