(Özel) Sarıyer'de okulların açılmasına sayılı gün kala gelen yıkım kararına tepki

Sarıyer'de Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi için okulların açılmasına günler kala deprem riski nedeniyle yıkım kararı verildi. Pandemi döneminde eğitim öğretim yapılmazken okulun yıkılmadığını ancak okulların açılması öncesi bu kararın alındığını söyleyen veliler ve öğrenciler duruma tepki gösterdi.

(Özel) Sarıyer'de okulların açılmasına sayılı gün kala gelen yıkım kararına tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarıyer’de Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi için okulların açılmasına günler kala deprem riski nedeniyle yıkım kararı verildi. Pandemi döneminde eğitim öğretim yapılmazken okulun yıkılmadığını ancak okulların açılması öncesi bu kararın alındığını söyleyen veliler ve öğrenciler duruma tepki gösterdi.

Pandemi döneminde yıkılmayan okulun yeni eğitim öğretim döneminden önce tahliye edildiğini söyleyen velilerden Melek Tokgöz, “Buradaki sorunumuz çocuklarımızın başka bir okula nakledilmesi, birkaç gün kala bunun yapılması. Veliler olarak biz burada toplandık birkaç dilekçe yazdık. Fakat karşımızda muhatap bulamadık. Lütfen birileri bu soruna çözüm bulsun, çocuklarımız mağdur olmasın. Bize söylenen şey depremden zarar gördüğü yönünde, fakat biz buraya tercihlerimizi yaptığımızda, ben bunu birebir yaşamış bir veli olarak bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim depremden zarar görüp görmediğini sordum. Yeni bakım yapıldığını, tedirgin olmamamız gerektiğini söylediler. Bu sene de böyle bir şey duyuyoruz. Çocuklarımız kimsenin oyuncağı değildir. Biz buna müsaade etmeyiz. Kim bizi karşısına alıp konuşacaksa, çözüm bulacaksa onunla konuşmaya, çözüm üretmeye hazırız” şeklinde konuştu.

“Biz sadece okumak istiyoruz” diyen okul öğrencilerinden İbrahim Aydın ise şunları söyledi:

"Bizim okulumuzun yıkılma tarihi 31 Ağustos tarihinde haber verildi fakat 6 Eylül’de de okullarımız açılıyor. Ve bize verilen okul da bizim okulumuza yaklaşık 4-5 kilometre uzaklıkta ve sabahçı, öğlenci yapılabilecek bir okul. Bizi de öğrenci olarak uygun görmüşler ve öğlenci olarak gittiğimiz zaman hepimizin dershaneleri var, on binlerin, on ikilerin, onların, dokuzların. Hepimiz şu anda mağdur durumdayız. Bir buçuk iki senedir yıkılmayan okul üç gün kala mı yıkılacak okulların açılmasına? Benim anlamadığım konu bu. Gerekli mercilere gittiğimizde de bize verilen geri dönüşler de olumsuz olduğu için biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Başka okullara nakil almayı denediğimizde boş kontenjan yok diye savunuluyor. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Başkasından yardım isteyince bu sefer kapılar yüzümüze kapanıyor. Biz sadece okumak istiyoruz. Bu ülkeye hayırlı bir birey, bir evlat olmak istiyoruz. Bu ülkenin gelecekteki doktorları biz olacağız. Başkası olmayacak. O yüzden bizim eğitim hakkımızı elimizden almayın. Biz tam gün eğitim olmasını istiyoruz.”