Piri Mehmet Paşa İlkokulu Glob@rt Street Projesine Başladı

Dünyanın 12 ülkesi ile ortaklaşa yürütülen Glob@rt Street Projesi Piri Mehmet Paşa İlkokulundaki ebru atölyesi etkinliği ile basına tanıtıldı.

Piri Mehmet Paşa İlkokulu Glob@rt Street Projesine Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın 12 ülkesi ile ortaklaşa yürütülen Glob@rt Street Projesi Piri Mehmet Paşa İlkokulundaki ebru atölyesi etkinliği ile basına tanıtıldı.

Okul Müdürü Harun Kazancı’nın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Müdür Yardımcısı Nimet Kaya Özen, Kültür Bakanlığından onaylı ebru projesi yürüten ilçemiz Türkçe Öğretmenlerinden İlker Bayrak Piri Mehmet Paşa İlkokulu Glob@rt Sreet Proje ekibinden İngilizce Öğretmeni Neslihan Civan Yalçın, Rehber Öğretmen Yaprak  Gülmez, Özel Eğitim Öğretmeni Birgül Mengüllüoğlu Piri Mehmet Paşa İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Geleneksel Türk ve Osmanlı Sanatlarının dünyaya tanıtılacağı uluslararası bir proje olan Glob@rt Street, ilk etkinliğinde öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Uluslararası projeleri Glob@rt Street ile ilgili konuşan Okul Müdürü Harun Kazancı: “Projeler, öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmelerini sağlarken, sosyalleşmelerine, ekip ruhu kazanmalarının yanısıra, bilişim teknolojileri yönünden ilerlemelerini sağlıyor. Glob@rt Street projesinde yer alan 12 ülkedeki tüm ortaklarımıza, öğretmen ve öğrencilere başarılar dilerim.” dedi.

Evrensel Sanat Sokağı isimli proje, uluslararası bir işbirliği ile disiplinler arası bir yaklaşımla öğrencilerin sanat faaliyetleri içinde olmalarını sağlayacak. Ebrudan, minyatüre, hat sanatından mimariye kadar kültürümüzün birçok unsuru Avrupa’ya ve dünyaya tanıtılacak. Gelenekselden evrensele sanat çalışmalarının yapılacağı proje faaliyetleri kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Projede Romanya, Azerbaycan, Sırbistan, Hırvatistan, Ukrayna, Arnavutluk, Polonya gibi birçok ülke ve öğrenci mevcut

12 ülkede eş güdümlü olarak yürütülen projeye ilgi büyük. en son Fransa’dan bir okulun dahil olduğu projeye Bulgaristan’dan ve Türkiye’deki birçok okuldan başvurular var. Piri Mehmet Paşa İlkokulu öğrencileri, yakın bir zamanda 12 ülke ile ortak bir konferans gerçekleştireceklerdir.

Piri Mehmet Paşalı Miniklerin ebru çalışmaları göz kamaştırdı

Her ay çeşitli etkinliklerle buluşacak öğrenciler, 12 ülkeden 200’e yakın öğrenci ile keyifli bir projeye hazırlanıyorlar. Mektup arkadaşlıkları da kurulacak olan projede çok sayıda sanatsal etkinlik ve konferanslar gerçekleştirilerek projeye devam edilecek