Piri Paşa'da yılsonu şenliği

1932 yılından bu yana faaliyette olan ve Silivri'nin en eski okulu olma özelliğini elinde bulunduran Piri Mehmet paşa İlkokulu, düzenledikleri yılsonu şenliğinde izleyicilerinden tam not alırken, şenlik sonunda davetliler ve veliler kendilerini pistin ortasına atarak öğrencilerle birlikte gönüllerince eğlendiler.

Piri Paşa'da yılsonu şenliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Piri Mehmet Paşa İlkokulu bahçesinde düzenlenen şenliğe Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, AK Parti İlçe yöneticileri, CHP İlçe yöneticileri, STK temsilcileri, veliler ve öğrenci yakınları katıldı.
Şenlik öncesinde Hayırsever işadamı Şevket Kotil tarafından yaptırılan kantin açılışı gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan serginin ziyaret edilmesinin ardından okul bahçesinde şenlikler başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Harun Kazancı bir konuşma yaptı. Kazancı, konuşmasında; 84 yıldır yavrularımızın cıvıltılarıyla dolup boşalan, çocuklarımıza hizmet eden bu güzel Okulumuzun bahçesini dolduran değerli misafirler, böylesine kadim bir kurumun gölgesinde toplanmak ne güzel. Bizler yüzlerce binlerce insanımızın gelip geçtiği bu tarihi kurumun bahçesinde Okulumuz yılsonu programını izlemek üzere toplanmış bulunmaktayız. Burada misafir olmak,öğrenci,öğretmen,Veli olmak ne iyi.
1932 yılından bu yana tam tamına seksen dört yıldır ilçemiz insanlarına çocuklarımıza hizmet vermekte olan okulumuz, şimdi de bizleri bağrına basmak da. Okulumuzda 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonuna doğru gelmiş bulunmaktayız. Bir yıllık süre zarfında öğretmenlerimizin öğrencilerimizin ve velilerimizle birlikte yoğun bir süreç yaşadık. Büyük bir gayret içerisinde bir aile bir büyük bir gayret içerisinde bir büyük ailenin bireyleri olarak her birimiz payımıza düşen özveriyi emeği eksik etmemeye çalıştık. Ekip arkadaşlarıma öğretmenlerime Okulumuzun her kademesinde çalışan çalışanlara bu vesileyle teşekkür ediyorum.
Çok kişiyle pek çok kimse ile İşbirliği Güç birliği yaptık. Çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim öğretim için öğretimi için çabalarımızı gayretimizi emeklerimizi birleştirdik. Bu sayede verimli başarılı bir yıl geçirdik. Önümüzdeki yıl itibariyle bizdeki eğitimlerinde tamamladıkları için bizden ayrılacak olan dördüncü sınıf Veli ve öğretmenlerimize öğrencilerimize, çocuklarımızın bundan sonraki eğitim öğretim hayatları için başarılarının devamını diliyorum. görevleri icabı Bir dahaki yıl aramızdan ayrılacak olan ve emek ve emekli olmayı planlayanlar öğretmenlerimizin bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve huzur diliyorum”dedi.
Okul Müdürü Harun Kazancı’nın konuşmasının ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri izleyicilere sergilediler. Ayrıca ilçe genelinde ve  okulda yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere hediyeler takdim edildi.
Program sonunda Öğrenci ve veliler çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.