Renkli Balonlar Anaokulu yeni eğitim öğretim yılına hazır

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Dilek Akbay tarafından 3 yıl önce kurulan Renkli Balonlar Anaokulu, 2016-2017 eğitim öğretim yılında da çocuklara aile sıcaklığı sunmaya devam ediyor.

Renkli Balonlar Anaokulu yeni eğitim öğretim yılına hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Renkli Balonlar Anaokulu da öğrencileriyle bir araya geldi. Dilek Akbay tarafından 3 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Renkli Balonlar Anaokulu, öğrencileri ve velileri ile aile ortamında eğitim vermeye devam ediyor.
Renkli Balonlar Anaokulu kurucusu Dilek Akbay,  gördükleri ilgiden dolayı öğrencilerine ve özellikle velilerine teşekkür ediyor.
 
Ailelerimizle işbirliği içerisindeyiz
Renkli Balonlar Anaokulu Kurucusu Dilek Akbay, kurum içinde gerçekleştiren faaliyetler hakkında bilgi verirken en önemli şeyin aileler ile işbirliği olduğunu vurguladı. Akbay açıklamasında şunları söyledi:
“Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel bir anaokuluyuz. 3-6 yaş grubunu kapsıyor ve tam zamanlı eğitim veriyoruz. Çocuklara sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı şeklinde 3 öğün yemek veriliyor. Yemeklerimizi kendi bünyemizdeki sertifikalı aşçılarımız yapıyor. Her ay ailelerle yemek listelerini paylaşıyoruz.
Onun dışında aylık eğitim bültenleri ile de aileleri bilgilendiriyoruz. Her aybaşında çocukların yaptığı ve yapacakları etkinliklerden aileleri haberdar ediyoruz.”
 
Her sınıfa 2 öğretmen
Öğrencilerin eğitimlerinde her sınıf için kendi sınıf öğretmenlerinin yanı sıra bir de yardımcı öğretmenleri olduğunu belirten Akbay, “Her sınıfımızın kendi sınıf öğretmenleri var, deneyimli öğretmenler, onun yanında bir de yardımcı öğretmenimiz oluyor. Öğretmenlerimiz de aylık ve yıllık planlarını Milli Eğitim Müfredatı’na göre düzenliyor ve yürütüyorlar.” şeklinde konuştu.
 
İngilizce, satranç ve dans
Açıklamalarına devam eden Akbay, çocukların ana branş dersi olarak İngilizce dersini aldıklarını, bunun yanında da bilişsel ve duyuşsal gelişimlerine katkı sağlamak için öğrencilerine satranç ve dans eğitimleri verildiğini belirtti.
“Ana branş dersimiz İngilizce. Çocuklarımıza 3 yaş itibariyle İngilizce temel eğitimleri veriliyor. Satranç dersimiz de mevcut. 5-6 yaş grubundaki öğrencilerimize de bu dersi veriyoruz. Pratik zekâ ve planlama anlamında çocuklarımızı da geliştiriyoruz. Dans dersimizi de yine öğrencilerimize veriyoruz. Federasyonda hakemlik yapan hocamız bu sene bizim ailemize katıldı. Dans derslerinde Erdem Hocamız ile birlikte çalışacağız. Erdem Hocamız da halk dansları ve modern dans dallarında çocuklara ritim duygusu kazandırmak üzere bizlerle birlikte olacak.
 
Tutarlı kadro, kaliteli eğitim
Dilek Akbay, açıklamasında bu yıl velilerin %90’ına yakınının referans aracılığıyla kendilerini tercih ettiğini belirtirken, tutarlı kadrosu ile başarılı ve kaliteli bir eğitimin kendileri için vazgeçilmez olduğunun altını çiziyor.
 
Renkli Balonlar’a “Beyaz Bayrak”
Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullarına beyaz bayrak verilmektedir. Renkli Balonlar Anaokulu da yapılan denetlemelerde yeterli puanı alarak Silivri’de Beyaz Bayrak alan okullar arasına ismini yazdırdı.