Renkli Balonlar'dan Silivri İtfaiyesi'ne ziyaret

Renkli Balonlar Anaokulu öğrencileri, Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında Silivri İtfaiyesi'ni ziyaret ederek yetkililerden eğitim aldılar.

Renkli Balonlar'dan Silivri İtfaiyesi'ne ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Renkli Balonlar Anaokulu öğrenci ve eğitimcileri, Silivri İtfaiyesi’ne ziyarette bulundu. Sivil Savunma Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Renkli Balonlar Anaokulu kurucusu Dilek Akbay eşliğinde 3 eğitimci ve 4-6 yaş aralığında yaklaşık 35 öğrenci katıldı.

Her biri itfaiyeci oldu

Öğrencilerin “Sivil Savunma” kapsamında yerinde yaşayarak ve görerek öğrenmelerinin amaçlandığı etkinliğe, Silivri İtfaiyesi yetkilileri de hazırlıklıydı. Kendilerini ziyaret eden her öğrenciyi “minik itfaiyeci” yapan Silivri İtfaiyesi yetkilileri Renkli Balonlar Anaokulu öğrencilerinin keyifli anlar yaşamasına da vesile oldu. Kıyafetlerini de giyen minik itfaiyeciler, Silivri İtfaiyesi’nin araçlarını, kullandıkları araç ve gereçleri tanıdıktan sonra, sepetli yangın merdiveni ile de göğe yükseldiler.

Yangın anında neler yapılması gerektiği anlatıldı

Renkli Balonlar Anaokulu öğrencilerine, Silivri İtfaiyesi yetkililerince izletilen eğitim videosunun ardından soru cevap kısmına geçildi. Yangın esnasında neler yapılması gerektiğini keyifli şekilde dinleyen minikler, itfaiyeci amcalarına sordukları sorularla zor anlar da yaşattı.

Ziyaret, Silivri İtfaiyesi yetkililerinin miniklere yaptığı ikramlarla son buldu.