Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO'suyla 'Kariyer Sohbetleri'

İstanbul'un ikinci büyük havalimanı olarak faaliyet gösteren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın CEO'su Gökhan Buğday, Mektebim Okulları öğrencileriyle bir araya geldi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO'suyla 'Kariyer Sohbetleri'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul’un ikinci büyük havalimanı olarak faaliyet gösteren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın CEO’su Gökhan Buğday, Mektebim Okulları öğrencileriyle bir araya geldi.

Mevcut terminallerin, otopark, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları, havalimanı oteli ile CIP tesislerinin işletme hakkını elinde bulunduran Türkiye’nin önde gelen Holdinglerinden Limak Holding, Hindistan’ın önde gelen altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG’nin işlettiği Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı 2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında yolcu rakamları bakımından Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu. Bu başarıda büyük payı olan ve kariyer hikâyesini “Başarının “Sırrı” sunumuyla öğrencilere aktaran Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday, Mektebim Okulları Sosyal Bilgiler ve M-CSM Bölüm Başkanlığı tarafından organize edilen, lise ve ortaokul konsey başkanlarının yer aldığı söyleşiye katıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda düzenlenen söyleşi de kariyer öyküsünü anlatan Buğday, pilot olma hayaliyle çıktığı yolda hangi problemlerle karşılaştığını, bugün bulunduğu noktaya gelene kadar hangi süreçlerden geçtiğini dile getirdi. Havalimanı ve işletme konusunda öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Gökhan Buğday, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kuruluş aşamasını, teknik özelliklerini, yolcu kapasitesini ve hedefledikleri noktayı aktardı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday, “Hayallerinizden vazgeçmeyin. Hedeflediğiniz noktaya varabilmek için çok çalışın. Sorunlarla karşılaştığınızda umutsuzluğa kapılmadan çözümler üretin. Çalışma arkadaşlarınızla iyi iletişim kurun. Kavga etmeyin çünkü kavgalardan herkes zararlı çıkar. Prensipli olun ve işinize dört elle sarılın” diyerek öğrencilere profesyonel hayatta var olabilmek için ihtiyaç duyulan ve başarıyı getiren temel kriterlerden bahsetti. Gökhan Buğday’ın sunumu ardından terminal gezisine katılan öğrenciler gezi sonunda hediyelerini takdim ettiler.