Selimpaşalı öğrenciler, Oktay Sinanoğlu'nu anlattı

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün geliştirdiği 'Öncü Şahsiyetler Projesi' kapsamında, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nu ortaöğretim öğrencilerine tanıttı.

Selimpaşalı öğrenciler, Oktay Sinanoğlu'nu anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta içerisinde Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Öncü Şahsiyetler Projesi” kapsamında gerçekleştirilen programda son yüzyılda en genç tam profesör unvanını alan ikinci şahsiyet olan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu katılımcılara anlatıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Özel Büro Sorumlusu Aydın Dakes, okul müdürleri ve Silivri’de eğitim öğretim veren tüm liselerden öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, öncü şahsiyetleri öğrencilerin yakından tanımalarının ve yaşamlarını örnek almalarının önemine değindi. Toplumlara faydası olmuş önemli kişiliklerin zamanlarını iyi değerlendirerek çok çalışmalarına vurgu yaptı, öğrencilerin kişisel gelişimleri için bu örneklerin farkındalık oluşturacağını ifade etti.

 Programda Oktay Sinanoğlu’nun yaşamına, eserlerine,  bilim insanı yönüne ve Türk Dili çalışmalarına yer verildi. “Türk Aynştaynı” olarak adlandırılan deha bir şahsiyet de bu proje ile öğrenciler tarafından tanındı.