SİBESO'dan berber ve Kuaförlere eğitim

Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası, İstanbul Berberler Odası ve Arca Acar iş birliği ile düzenlenen modern saç kesim teknikleri eğitimi Silivri Yaşar Kemal salonunda gerçekleştirildi.

SİBESO'dan berber ve Kuaförlere eğitim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SİBESO Başkanı Nuray Koçer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim toplantısına Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Recep Akıncı, İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz ve Silivrili esnaflar katıldı.

SİBESO Başkanı Nuray Koçer açılış konuşmasında “ İstanbul Berberler Odası Başkanı Sayın Şükrü Akyüz’e ve Eğitimi sizlere verecek olan arkadaşımız Arca Acar’a desteklerinden ve teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biraz sonra göreceğiniz eğitimin sizler için son derece faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Koçer’in konuşmasının ardından “Bu tür eğitimlerin esnaf açısından çok faydalı olduğunu” belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan ışıklar “Bizim insanımızın eğitim çabası güçlenerek artmış olsaydı bugün birçok şeyi konuşmuyor olacaktık. Fakirliğin tek bir çaresi var eğitim, eğitim, eğitim. Eğitim olmayan yerde üretim olmaz, üretim olmayan yerde eğitim olmaz. İkisi de birbiriyle ilişkili kavramlar. Burada bu toplantın yapılıyor olması çok önemli, katkı verelere çok teşekkür ederim.”dedi.

Programda konuşan bir başka isimde İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz oldu. “Birçoğunuzun dükkânı farklı yerlerde hepiniz farklı hizmetler sunuyorsunuz. Dolayısıyla burada sizin hedeflerinizi yükseltecek, ilginizi çekecek modern saç kesim eğitimi dediğimiz yani ayrımlarıyla açılarıyla sizlere katkı sağlayacak bir eğitim verilecek. Bunu gerçekleştirmekten dolayı son derece mutluyum. İmkânlarımız doğrultusunda inşallah bunu İstanbul’da bulunan diğer mesleki eğitim merkezlerinde de gerçekleştireceğiz. Ben bugün ki eğitimin sizlere fayda sağlayacağına inanıyor sizlere hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Başkan Şükrü Akyüz’den sonra söz alan eğitmen Arca Acar, “ Hepinize merhaba. Benim için çok güzel ve anlamlı bir gün. Bundan uzun yıllar önce bende sizin gibi bu sıralarda oturuyordum. Bir gün benim gibi birisini izlediğimde hayatım değişti. Umarım sizin hayatınızda da bu bir kırılma noktası olur ve size bir şeyler katabilirim. Size biraz bu işle ilgili farklı yönlerde görme keyfini katabilirim. Şimdiden sizin için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Eğitimin ilk periyodu eğitmen Arca Acar’ın teknik sunumlarını aktarması ile başladı. Aktarılan bilgileri not alan, takıldıkları noktalarda eğitmene sorular yönelten katılımcılar gerçekleştirilen eğitimin son derece etkili olduğunu vurgulayarak eğitimlerin mesleklerine son derece katkı sağlayacaklarını belirttiler.