Silivri Ortaokulu'ndan Bilim ve Teknoloji Haftası Sergisi

Silivri Ortaokulu öğrencileri, Fen ve Teknoloji zümresi öğretmenleri eşliğinde Bilim ve Teknoloji Haftası'na özel sergisinin açılışını dün okulun spor salonunda gerçekleştirdi.

Silivri Ortaokulu'ndan Bilim ve Teknoloji Haftası Sergisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde 8-14 Mart tarihlerini kapsayan Bilim ve Teknoloji Haftası, Silivri Ortaokulu’nda hazırlanan sergi ile kutlandı. Dün okulun spor salonunda açılışı yapılan sergiye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Şube Müdürü Osman Kesici, Okul Müdürü Barbaros Doğan, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler açılışta yer aldı.

Doğan: Uygarlığımızın geleceği bilime bağlıdır

Serginin açılış konuşmasını yapan Silivri Ortaokulu Müdürü Barbaros Doğan şunları söyledi:

“Okulumuz Fen ve Teknoloji zümremizin hazırlamış olduğu Bilim Haftası Şenlikleri kapsamında düzenlenen sergimize hoş geldiniz. Uygarlığımızın geleceği bilimsel düşünme alışkanlığımızın git gide yayılmasına ve ilerlemesine bağlıdır. Bu düşüncelerle bu güzel serginin hazırlanmasında emeği geçen Fen ve Teknoloji öğretmenlerimizin ve bu güzel eserlerin ortaya çıkmasında öğretmenlerimizle beraber Eylül ayından bu yana emek veren öğrencilerimize huzurlarınızda teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”

Ay: Zamanı etkin ve verimli kullanmak zorundasınız

Okul Müdürü Doğan’ın ardından kürsüye davet edilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, öğrencilere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere, spor etkinliklerine ve proje çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Zaten bilim ve teknolojiye önem vermemiz gerekiyor çünkü bilimde, sanatta, edebiyatta, teknolojiye önem veren toplumlar sosyal yönden, ekonomik yönden, kültürel yönden gelişmiş toplumlardır. Başarının sırrı düzenli ve disiplinli çalışmak, zamanı etkin ve verimli kullanmak, felsefe dünyasında, bilim dünyasında, teknoloji dünyasında öne çıkmış insanların hayat hikâyesini okursanız, onların diğer insanlardan farklı olarak yüce yaratıcının verdiği 24 saati çok farklı bir şekilde kullandıklarını görürsünüz. Onun için sevgili öğrenciler sizlerde geleceğin büyük bilim adamı, bilim kadını olmayı istiyorsanız, zamanı etkin ve verimli kullanmak zorundasınız. Sergide emeği geçen okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve siz değerli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Öğrenciler şiirleri ile renk kattı

Okul Müdürü Barbaros Doğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay’ın konuşmalarının ardından Silivri Ortaokulu öğrencileri Ceren Kaçar, Salih Arda Akın, Cansu Koyun, Sarp Yılmaz günün anlam ve önemine dair okudukları şiirler ile programa renk kattılar. Şiirlerin okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Şube Müdürü Osman Kesici; Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Lale Çelik, Şehriban Körağalar, Nihal Burcu Bozkurt, İsmail Doğan ile Matematik Öğretmeni Gülcan Tok eşliğinde Silivri Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelerin stantlarını gezdi.

Ay ve Kesici’den projelere yakın ilgi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Şube Müdürü Osman Kesici, Silivri Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelere yakın ilgi gösterdi. Stantları tek tek dolaşan Ay ve Kesici, öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı. Sergi açılış programı Fen ve Teknoloji öğretmenlerinin öğrencileriyle birlikte yaptığı gösteri deneyleri ile sona erdi.

Projeleri tek tek inceleyen Ahmet Ay ve Osman Kesici, öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Eyüp Can BALABAN