Silivri'de Montessori Eğitim Modeli'ni uygulayan tek okul

İtalya'nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Maria Montessori tarafından 1907 yılından bu yana kullanılan, çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir eğitimin verildiği 'Montessori' eğitim modeli Silivri'de uygulanmaya başlandı.

Silivri'de Montessori Eğitim Modeli'ni uygulayan tek okul
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Silivri Çınar Anaokulunda temel hedef, öğrencilerin kişilik gelişimine zemin oluşturmak. Böylesi bir zeminin de vazgeçilmez özelliği “güven duygusu” olduğunu belirten okul yöneticileri “Özel Silivri Çınar Anaokulu’nu özel kılan çocukların, kaygılandırılmadan, kendi doğal süreçleri içinde, kendileri olarak devam edebildikleri bir eğitim ortamı oluşturmayı hedeflemeleridir. Bu yüzden eğitim ortamlarında, ödül ve cezayı tamamen uzaklaştırıp çocuğun, olduğu hali ile kabul gördüğü, olduğu hali ile içinde bulunduğu gruba uyum sağlayarak eğitim sürecini devam ettirdiği bir ortam hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Deneyimli öğretmenleri, Türk ve yabancı öğretmenler ile İngilizce – Türkçe aynı anda eğitim vermesi ve İngilizce hikâye atölyeleri, drama, görsel sanatlar gibi ilave dersleri ile eğitime farklı bir bakış açısı getiren okulun kontenjanı da sınırlı…

Çınar Anaokulu’nda günlük program akışı, etkinliklerin rahatça ve tadına varılarak tamamlanacağı şekilde düzenlenmiş. Eğlenerek ve keşfederek öğrenmek esas alınmış. Yemek saatinden bahçe saatine, çocuğun kendi ritminde ve yetişkinden bağımsız yaşayabileceği, deneyimleyebileceği şekilde bir ortam planlanmış.

Milli eğitimin de desteklediği birçok pilot okulda ‘Montessori’ modelinin benimsendiğini ve yoğun ilgi gördüğünü bilinmekte. Montessori’ felsefesini benimseyerek Silivri ye yeni bir soluk getiren Özel Silivri Çınar Anaokulunda kayıt dönemi başladı. Yoğun ilgi gören okulda kayıt dönemi devam ediyor.

.

Adres: Yeni Mah. Hatipoğlu Sk. No:4
İletişim: 0212 727 21 55 / 0553 827 21 55