Silivrili öğrenci "Lodoslu Mısralar" ile ikinci oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması" ile "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu. "Lodoslu Mısralar" hikayesi ile Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi'nden Özlem Mutlu ikincilik ödülünü kazandı.

Silivrili öğrenci &quotLodoslu Mısralar" ile ikinci oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması" ile "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

"2071’de İstanbul" temalı "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması"nın ödül töreni,  İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci,  Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Kültür AŞ. Genel Müdürü Nevzat Kütük'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Çocukların yaşadıkları şehri tanıması, hissetmesi ve bunu Türkçenin dil zenginliği içerisinde anlatmasını amaçlayan yarışmada,  İstanbul'daki devlet okulları ve özel okullardan katılan 20 öğrencinin yazdığı hikayeler ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi ikinci oldu

"1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması"nda "Yıl 2071,  İstanbul'da Düşünüyorum" hikayesiyle Bakırköy Hasan Polatkan Anadolu Lisesi’nden Sümeyra Balıkçı birinciliğe layık görüldü. İkincilik ödülünü "Lodoslu Mısralar" hikayesiyle Silivri Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi’nden Özlem Mutlu, üçüncülüğü ise "Şehr-i Umut" hikayesiyle Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İbrahim Muhammed Gül aldı. 7 lise öğrencisinin hikayesi de mansiyon ödülü aldı.

Genç Yazarlar Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere para ödülünün yanı sıra kitap hediye çekleri verildi.

Yarışmalarda seçilen başarılı 20 hikaye, Kültür AŞ. tarafından iki ayrı kitapta toplanacak.