'STEM Et Ne Olur KODLA Senin De Olur'

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Kalkınma Ajansına yazılan 'STEM Et Ne Olur KODLA Senin De Olur' adlı proje 'Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı' kapsamında Başarılı Projeler Listesine girip kabul edildi.

'STEM Et Ne Olur KODLA Senin De Olur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

     “STEM Et Ne Olur KODLA Senin De Olur” adlı projesinin amacı; “Girişimcilik ruhuna sahip, özgüvenli ve yaşam becerileri yüksek, yenilik ve yaratıcılık odaklı bakış açısına sahip çocuklar ve gençlerin fırsatları daha rahat değerlendirebilecekleri sorunları daha farklı yorumlayıp çözüm üretebilecekleri ve yaşadıkları topluma katkı sağlayabilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Bu çerçevede dünyadaki teknolojik gelişmeleri ve robotik uygulamaları yakından takip edebilecek çocuklarımıza ve gençlerimize robotik kodlamayı öğreterek; bilişsel, sosyal-duyuşsal, psikomotor ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiren, disiplinler arası entegrasyonu sağlayabilen ülkemizin geleceğine yön verebilecek üretken bireyler yetiştirmektir.”

      Projenin hedef grubu içinde bulunduğu eğitim-öğretim ortamında yaratıcılık, yenilikçilik, girişimcilik kapasitelerini ortaya koyma ve geliştirme imkânı bulamayan Silivri ilçesinde 4-18 yaş arasında fiziki koşuları-imkânları uygun ve gönüllü olan 17 okulun öğrencileridir. Bu 17 okul; 1 anaokulu, 5 ilkokul, 9 ortaokul ve 2 liseden oluşmaktadır. Bu Okullar; Erguvan Anaokulu, Nurullah Baldöktü İlkokulu, Namık Kemal İlkokulu, Selimpaşa İlkokulu, Turgut Reis İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Çağrıbey Ortaokulu, Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu, İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu, Kavaklı Ortaokulu, Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu, Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu, Silivri Ortaokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi’dir. Projemizin Ortağı İstanbul Rumeli Üniversitesi’dir. Projenin İştirakçileri; Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı’dır.

 Projenin Faaliyet Planında; 

1-Proje Uygulama Ekibinin oluşturulması,

2-Robotik Kodlama Atölyelerinde görev alacak öğretmenlerin eğitimi,

3-STEM ve Robotik Kodlama Atölyelerinde faydalanacak öğrencilerin belirlenmesi, 

4-Robotik Kodlama Atölyelerinin kurulması ve eğitime başlanması, 

5-Robotik Kodlama Atölyelerinin açılacağı okulların velilerine yönelik seminerlerin yapılması, 

6-Farkındalık seminerlerinin düzenlenmesi, 

7-Silivri halkının STEM ve Robotik Kodlama Atölyeleriyle ilgili bilgilendirilmesi, 

8-Bilişim-Teknoloji ve Robotik Kodlama Atölyelerine gezi düzenlenmesi, 

9-STEM ve Robotik Kodlama Şenliğinin düzenlenmesi,

10-Projenin raporlanması yer alacaktır.