''STEM et ne olur KODLA senin de olur'' toplantısı yapıldı

'STEM et ne olur KODLA senin de olur' adlı İSTKA projesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde Kaymakamlık´da toplantı düzenlenmişti.

''STEM et ne olur KODLA senin de olur'' toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya 17 okul müdürü katıldı. Söz konusu projeye; Erguvan Anaokulu, Nurullah Baldöktü İlkokulu, Selimpaşa İlkokulu, Namık Kemal ilkokulu,Turgut Reis İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Çağrıbey Ortaokulu, Ertuğrul Gazi Ortaokulu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu, İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu, Kavaklı Ortaokulu, Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu, Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu, Silivri Ortaokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi geçtiğimiz günlerde katılma isteğinde bulunmuştu. Okul Müdürlerimize, İlçe MEM Fatih Projesi BT Koordinatörü Erol Serdar Kırtı tarafından sunum yapıldı. Şube Müdürü Erdal Aslan şimdiye kadar proje ile ilgili yapılan hazırlık çalışmalarını anlattı. Katılımcı okul müdürlerine teşekkür etti.

     “STEM et ne olur KODLA senin de olur” adlı Projenin Amacı; “Girişimcilik ruhuna sahip, özgüvenli ve yaşam becerileri yüksek, yenilik ve yaratıcılık odaklı bakış açısına sahip çocuklar ve gençlerin fırsatları daha rahat değerlendirebilecekleri sorunları daha farklı yorumlayıp çözüm üretebilecekleri ve yaşadıkları topluma katkı sağlayabilecekleri bir ortam oluşturmaktır. Bu çerçevede dünyadaki teknolojik gelişmeleri ve robotik uygulamaları yakından takip edebilecek çocuklarımıza ve gençlerimize robotik kodlamayı öğreterek; bilişsel, sosyal-duyuşsal, psikomotor ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiren, disiplinler arası entegrasyonu sağlayabilen ülkemizin geleceğine yön verebilecek üretken bireyler yetiştirmektir.” İSTKA Proje Yöneticileri 15 Mayıs 2018 Salı günü ilçemizi ziyaret edeceklerdir.