Tarım Koleji'nde Son Düzenlemeler

Düzenleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Tarım Koleji, 2017- 2018 eğitim yılında hizmet vermeye başlayacak.

Tarım Koleji'nde Son Düzenlemeler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçtiğimiz günlerde Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü, Köşe Yazarı Abbas Güçlü’yü Silivri’de ağırladı. Silivri TÜRAM Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Tarım Koleji’nde incelemelerde bulunan Güçlü, bölge için oldukça önemli olan tarım lisesi hakkında Başkan Işıklar’dan bilgi aldı.

IŞIKLAR: “TARIM YOKSA GELECEK YOK”

2017- 2018 yılında eğitim öğretime başlayacak şekilde hazırlıkların sürdüğünü dile getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı değerlendirmede; “Milliyet Gazetesi Eğitim editörü Abbas Güçlü’yü ilçemizde konuk ettim. Kendisi ile çalışmalarında sona geldiğimiz Silivri TÜRAM Tarım Koleji’ni gezdik ve yapılan çalışmaları inceledik. Ardından okulumuzun da uygulama alanı olacak olan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimizi ziyaret ederek burada yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Geleceğimiz olan tarımın bölgemizde ve ülkemizde gelişmesi adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz, tarım yoksa gelecek yok. Bizlere fikirleriyle destek olan ve cesaretlendiren Sayın Abbas Güçlü’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

% 100 BURSLU EĞİTİM

2640 metrekare bina kullanım alanı, 6120 metrekare de bahçe kullanım alanı olan Silivri Belediyesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 250-300 öğrenci kapasitesiyle % 100 burslu eğitim verecek. Lise, Endüstriyel Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği, Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği ve Süs Bitkileri branşlarında eğitim verecek.

TRAKTÖR VE BUĞDAY TEMASI

Dış cephesinde tarımı temsil eden traktör ve buğday figürü bulunan binada, 10 derslik, Görsel Sanatlar Atölyesi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı, Uygulama Atölyeleri, Spor Salonu, Konferans ve Tiyatro Salonu, revir ve ibadethane yer alıyor. Bahçesinde zirai aletler için depo alanı ve küçük sera alanları oluşturulacak Tarım Koleji’nde öğrenciler uygulama alanı olarak Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni kullanacak.