Tarım lisesi öğrencileri Ata'nın huzurunda

Özel Tarım Lisesi öğrencileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden Işıklar, özel törenle Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkarak, mozoleye çelenk bıraktı.

Tarım lisesi öğrencileri Ata'nın huzurunda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Türam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve eğitimciler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Özel törenle Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkan Başkan Işıklar, mozoleye çelenk koyduktan sonra öğrencilerle birlikte saygı duruşunda bulundu.

IŞIKLAR ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’NE DUYGULARINI YAZDI

Başkan Işıklar, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ne Mustafa Kemal Atatürk’e hitaben bir mesaj yazarak öğrencilere okudu. Işıklar, yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Atam, 1925 yılında sizin yaptığınızı biz günümüzde Silivri’de yapıyoruz…“Yeşili görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur. Burasını öyle ağaçlandırınız ki kör bir insan dahi yeşillikler arsında olduğunu fark etsin” düşüncesi ile tarıma en elverişsiz bölgede kuruluş talimatını verdiğiniz Atatürk Orman Çiftliği’nde yapmak istediklerinizi, biz günümüzde TÜRAM adını verdiğimiz çatı altında hayata geçiriyoruz. Kaleme aldığınız; “Milletimiz çok büyük elemler, mağduriyetler, facialar görmüştür.  Bütün bu olanlardan sonra halen bu topraklarda yaşamayı sürdürüyorsak bunun temel sebebi şudur; Türk çiftçisi bir eliyle silah kuşanırken, diğer eliyle sabanı tutup topraktan ayrılmadı. Eğer milletimizin büyük ekseriyeti çiftçi olmasaydı, biz bugün dünya üzerinde bulunmayacaktık!” satırları, hatırımıza her gelişinde içimiz titremektedir. İstanbul’un vahşi rant baskısına milli ekonomimizin temelini oluşturan tarımla direnecek ve galip geleceğiz… Ankara’nın en verimsiz toprak bölgesini çiftlik kurmak için seçtiğinde “Bu öyle bir teşebbüstür ki, elverişsiz toprak ve iklim koşulları altında burada ya sabır tükenir yahut ta para” şeklindeki olumsuz görüşler nasıl ki sizin azminizi azaltmak yerine daha da pekiştirdiyse biz de sizin yolunuzdan ilerliyoruz… Sizin de savunduğunuz gibi; ileri düzeyde bir tarım için çiftçinin eğitilmesi kaçınılmaz… Bu konuda bulunduğunuz en iyi girişimlerden biri de; 1924 silahaltına alma yasası ile orduda askere alınan çiftçilere, askerlik esnasında tarım makinaları ve yeni yöntemlerinin öğretilmesi… Biz bunun için bugün huzurunuzda öğrencileri ve öğretmenleriyle bulunduğum Tarım Lisesi’ni kurduk… Emanetin, her döneme ışık tutan fikirlerin, Silivri’de yolumuzu aydınlatmayı sürdürüyor… Umutsuzluğa, kararsızlığa, karamsarlığa yer yok! Üretim Türkiye’yi, tarım geleceğimizi kurtaracak.”

ÖĞRENCİLER ANKARA’DA İNCELEME GEZİSİ YAPTI

Ankara gezi programı kapsamında 1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi binalarını rehber eşliğinde inceleyen öğrenciler, Genel Kurul Salonu’nu, Başbakan Binali Yıldırım ve Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis binasındaki makam odalarını gezdi. Meclis Lokantasında öğle yemeği yiyen öğrenciler, ardından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, Tarım Aletleri ve Makinaları Bölümü ile Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünü ziyaret ederek bölüm başkanları tarafından eğitimler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.