'Tek Hedefimiz Türkiye Birincileri Çıkarmak'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kriterleri doğrultusunda hazırlanan derslik ve tecrübeli kadrosuyla faaliyetini sürdüren Silivri Bilim Fen Öğrenci Etüt Merkezi Müdürü ve Türkçe Öğretmeni Çağlar Sakallı, tek hedeflerinin 'Türkiye birincileri çıkarıp , onları çok iyi liselere yerleştirerek ilerde hepsini iyi yerlerde görmek' istediklerini belirtti.

'Tek Hedefimiz Türkiye Birincileri Çıkarmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni taşındıkları Silivri Emniyet müdürlüğü yanında bulunan Marmara Plaza’da faaliyetlerine devam eden Silivri Bilim Fen Öğrenci Etüt Merkezi yöneticileri, tecrübeli eğitim kadrosu, Milli Eğitim Bakanlığı kriterlerine uygun 9 tane dersliği, Kütüphanesi, öğrencilerin birebir çalışabilecekleri bir çalışma odaları, kantini ve mescidi ile yeni eğitim öğretim yılında iddialı olduklarını belirttiler.

“TEK HEDEFİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİLERİ ÇIKARMAK”

Etüt Merkezi ile ilgili olarak bilgiler veren Çağlar Sakallı “1.sınıflardan başlayıp, 8.sınıflara kadar eğitim vereceğiz.8.sınıflarda dâhil. Bizim asıl hedefimiz, Eğitimi çok çok farklı çok daha iyi bir şekilde verebilmek, işi ticaret kısmından çıkıp, tamamen eğitim vermeye yönelik bir kurum olmak. Mesela burada bulunan öğrenciler içerisinde bizim tek hedefimiz Türkiye birincileri çıkarıp ya da onları çok iyi liselere yerleştirip, ilerde hepsini iyi yerlerde görmek. Daha öncede bunu ben çalıştığım üç kurumda üç tane Türkiye birincisi çıkararak bunu ispat ettik. İnşallah bu senede Kasımda TEOG var, o sınavda da ispat edeceğiz. Buraya ne zaman taşındık, yeni bir kurumuz, adımızda yeni her şeyimiz yeni. Ama kadro tecrübeli, işini aşkla yapacak öğretmenlerden seçili. Her branştan ikişer tane öğretmen var. Buranın en önemli özelliklerinden biride, öğrencilerin normalde bire bir yani özel ders aldıklarında bu çok külfetli bir iş olur. Burada bire bir derslere ağırlık veriliyoruz, başta vaat edip, hiç uygulamayan dershane var. Biz bunları tek tek yapıyoruz. “dedi.

“HER ÇOCUĞU KENDİ ÇOCUĞUMUZ GİBİ GÖRECEĞİZ”

Okullarda ki eğitim maalesef çok mükemmel derecede iyi değil” diyerek sözlerini sürdüren Sakallı “ Öğrencilerinin genelinin bu okullardaki yazılı sistemiyle yetiştirildiğinden, test sistemine çok uzak kalıyorlar. Birincisi liseye giriş sınavlarını da test usulü olduğu için, burada test sistemini çok iyi öğrenecekler ve okulda eksik kaldıkları yetersizliklerin tamamını burada giderecekler. Okuldaki B sınıfındaki öğrenci 25-30-40, en iyi okullar 20-25 kişilik sınıflar, buradaki her sınıf 8 er kişiden oluşuyor. Yani bu onların tercihi için kesinlikle önemli. Dediğim gibi böyle olduğunda eğitim anlamında çok daha iyi ilgilendiriyor. Her sınıfın danışman öğretmeni oluyor. Danışman öğretmenler mutlaka her hafta veliye bilgi veriyor. Veliyle iletişim halinde oluyor. Öğrencinin eksiğini gidermeye çalışıyoruz. Bir de ekstra olarak, haftanın üç günü saat dokuza kadar velilerden de izin alıp çocukları burada kampa sokuyoruz. Her çocuğun eksiğini örnek veriyorum, Türkçeden bir konuyu anlamadı herhangi bir öğrenci, konu anlatılıyor anlatılıyor teste geçiliyor, test çözülüyor eksik kalındığı kısımda ya da herhangi birinin yanlış yaptığı yerde tekrar başa alınıyor. Yani kamp çok verimli geçiyor. Dışarıdan pek çok kişi sadece kamplara da katılmak istiyor. O anlamda tercih edilmesi gereken bir kurum bir de dediğim gibi eğitim cidden çok ciddi kurumların işi. Biz burada elimizden geldiğince ciddi olmaya çalışacağız. Bu işi layıkıyla yapıp, her çocuğu kendi çocuğumuz gibi göreceğiz. Kendi çocuğuna insan nasıl davranırsa o şekilde eğitmeye çalışacağız.”dedi.

  

“ÇOCUKLARA SOSYAL ANLAMDA DA EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Etüt Merkezinde 1.sınıftan 8.sınıfa kadar eğitim gören öğrencilere hizmet verdiklerini de belirten Sakallı “Özellikle TEOG hazırlığı için burada biz ciddi bir eğitim içerisindeyiz. Mesela yine kıyaslarsam şuana kadar bizim diğer yerimizde de toplam 6 tane deneme yapıldı, diğerlerinde birer tane ikişer tane. Biz sürekli denemeyle çocukları sınava hazırlayacağız. Sadece eğitim anlamında da değil çocuklara sosyal anlamda da eğitim vermeye devam ediyoruz. Etüt merkezimizin üst katındaki alanda satranç masaları kuruldu. Eğitimi eğlenceli bir hale getirmeye çalışacağız. Bunu teknolojiyle de destekleyeceğiz. Mesela her sınıfta projektör olacak. Çocuğun hem öğretmen, eğitim, teknoloji, spor, sanat bunlardan geri kalmayacaklar. Burada konferans salonu var, orada tiyatro oynatmaya çalışacağım. Ayrıca Şehit ve gazi ailelerinin eğitim gören çocuklarına  %50, %75, yada ücretsiz burs sağlıyoruz“dedi.