Tekirdağ'da Satranç Turnuvası Heyecanı

Tekirdağ Küçükler İl Satranç Turnuvası Mektebim Okulları Tekirdağ Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Tekirdağ'da Satranç Turnuvası Heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tekirdağ- Tekirdağ Küçükler İl Satranç Birinciliği 7-8 Yaş Grubu Yarışmaları Mektebim Okulları Tekirdağ Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve  İl Satranç Temsilciliğinin organizasyonu ile Mektebim Okulları ev sahipliğinde 16 -17 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen yarışmalara çeşitli okullardan 7-8 yaş grubu 85 öğrenci katıldı.

Turnuva, yarışma öncesinde, İl Satranç Temsilciliği Hakem Heyeti Başkanı Mehmet VARDAR  tarafından yapılan teknik toplantı ile başladı. Öğrenciler 1.  Tur yarışmalara alınırken  kendilerine eşlik eden anne ve babalara   Uluslararası Satranç Hakemi Müslim ERSOY tarafından "Satranç Ana Baba Okulu Konferansı" verildi. Müslim ERSOY velilere; Tekirdağ’da satranç, turnuva çeşitleri, sporcu sağlığı, sporcu beslenmesi, satrancın eğitimdeki yeri ve önemi konularında bilgi aktardı.

Büyük bir heyecan içinde oldukça iddialı olan minik öğrenciler tur aralarında Mektebim Okulları satranç salonunda anne babaları ile antrenman maçı yaptılar. Tekirdağ merkez ve ilçelerinden gelen öğrenci, veli  ve öğretmenler Mektebim Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmada ve yarışma dışı saatlerde oyunlar, konferanslar, bilgi alışverişleri gibi etkinliklerle oldukça keyifli zaman geçirdiler. 

 

Yarışma sonucunda ;

7 YAŞ KIZLARDA: 1. Zeynep GÜL, 2. Zuhal Berri ÖZÇELİK, 3. Şevval Naz DEĞİRMENCİ

7 YAŞ GENELDE: 1. Kemal KOVAÇOĞLU, 2. Furkan YAVAŞ, 3. Barış CANPOLAT oldu.

8 YAŞ KIZLARDA:1. Sıla KAYA, 2. Zeynep ERGENOĞLU, 3. Dilem ŞAHİN

8 YAŞ GENELDE: 1. Burak Alp IŞIK, 2. Deniz YILDIZ, 3. Ata Can YILMAZ oldu.

Dereceye giren öğrenciler Türkiye Küçükler Şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler.

 İkinci günün sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrenciler madalya ve kupalarını aldılar.  Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım madalyası armağan edildi.