TEOG yerleştirme esas puanı açıklandı

MEB tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen TEOG Yerleştirme Esas Puanları (YEP) açıklandı. TEOG YEP sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

TEOG yerleştirme esas puanı açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen yerleştirme puanları açıklandı.24 Haziran'da açıklanması beklenen fakat ertelenen TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

TEOG 2015 YEP puanlarını görmek için adayların meb.gov.tr’den TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi ve sayfada çıkan Güvenlik Kodu bölümünü doğru şekilde doldurarak ulaşacaklar

"ÖĞRENCİLERİMİZ 6-16 TEMMUZ 2015 TARİHLERİ ARASINDA 25 OKUL TERCİH YAPABİLECEK VE TERCİH İŞLEMLERİNİ ORTAOKUL MÜDÜRLÜKLERİNE ONAYLATACAKLARDIR"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 Eğitim- Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Kılavuzunda 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği duyurulan Yerleştirmeye Esas Puanlarının (YEP), ikinci dönem ortak sınavlardaki bazı sorulara açılan davaların geç sonuçlanması nedeniyle bugün açıklandığını bildirdi.

MEB’den yapılan açıklamada, “2014-2015 Eğitim- Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Kılavuzunda 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği duyurulan Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP), ikinci dönem ortak sınavlardaki bazı sorulara açılan davaların geç sonuçlanması nedeniyle bugün açıklanmıştır. 26 Haziran 2015 tarihinde 12. İdare Mahkemesinde D Kitapçığı İngilizce 11. sorusu ile ilgili açılan dava neticesinde, mahkeme bu soruya iptal kararı vermiştir. Danıştay 8. Dairesinin 26 Kasım 2014 tarih ve 2014/2083 esas sayılı kararı doğrultusunda iptal edilen soruyu tüm adayların doğru cevapladığı kabul edilerek; 1 milyon 287 bin 947 öğrencimizin 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile Yerleştirmeye Esas Puanları yeniden hesaplanmıştır” denildi.

Öğrencilerin yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerinin bildirildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“Tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla okullarımızda 7 bin 328 öğretmen görevlendirilmiştir. Öğrencilerimiz 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında 25 okul tercih yapabilecek ve tercih işlemlerini ortaokul müdürlüklerine onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacağından; öğrencilerimizin, tercihlerinde yapmayı düşündükleri değişiklikleri onaylama işleminden önce yapmaları gerekmektedir. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 14 Ağustos 2015 tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise, 17-21 Ağustos 2015, 24-28- Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Sonuçlar www.meb.gov.tr” ve “teog2015.meb.gov.tr” adreslerinden öğrenilebilecektir.”

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

TEOG yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta açıklanacak. Bu tarihten sonra öğrenciler kazandıkları okullara kayıt yaptırmaya başlayacaklar. Özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ves por liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak.

Kazandığı okuldan kendini nakil ettirmek isteyen öğrenciler ise bunu üç dönemde yapabilecek.Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANI (YEP) NEDİR?

Yeni sistemde, öğrencilerin sınavla kayıt yaptırılan okullara girebilmeleri için kullanılacak puana Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) denilmektedir. YEP, okul notlarının ağırlıklı ortalaması ve Merkezi Sınav Puanlarının birleştirmesiyle oluşur. Merkezi Sınav Puanı 700’lük sisteme dönüştürülür, 6ncı, 7nci ve 8inci sınıfların Yıl Sonu Başarı Puanları ile toplanarak ikiye bölünür. Kısaca; tüm notları 100 olan bir öğrenci için 300 puan okuldan, merkezi sınavlarda tüm soruları doğru cevaplamışsa 700 puan sınavlardan geliri ve toplam 1000 puan ikiye bölündüğünde Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) 500 olarak bulunur. Sonuç olarak, tüm öğrenciler için YEP puanı 500 üzerinden hesaplanacak ve bu puanın \%30’u okuldan, \%70’İ merkezi sınavlardan gelecektir.