Turgut Reis İlkokulu öğrencileri trafiği durdurdu

2019 yaya öncelikli trafik yılı dolayısıyla,2/A sınıfı öğrencileri yaya farkındalığını artırmak amacıyla sokakta sürücülere ders verdiler.

Turgut Reis İlkokulu öğrencileri trafiği durdurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2019 yaya öncelikli trafik yılı dolayısıyla,2/A sınıfı öğrencileri Leyla Kurt Öğretmenliğinde, yaya farkındalığını artırmak amacıyla sokğa çıktılar.Fatih mahallesi muhtarlığı önündeki kavşakta hazırladıkları pankartlar ve düdükleri ile büyüklere güzel bir ders verdiler.Yolda ellerinde uyarı yazılarla dikkat çeken öğrencileri mahalle sakinleri de izleyip alkışladılar.Tarfikte sürücülerin de onlara korna çalarak destek vermesi herkesi mutlu etti.

Leya Kurt öğretmen ;"Silivri'de eş zamanlı yapılan ; "Öncelik hayatın, öncelik yayanın","Yaya öncelikli trafik güvenliği " , "Önce hayat " , " Sen de bir yayasın " sloganlarıyla , trafik ışığı olmayan yaya yollarında ve kavşaklarda, öncelik her zaman yayalarındır dedik. İnsan hayatının çok değerli oluşuna dikkat çektik. Sürücülerin bu kurala uymalarının zorunlu olduğunu bir kez daha hatırlattık "dedi.

Çocuklar için duran bir sürücü; "Çoculardan öğreneceğimiz çok şey var,biz büyükler günün akışına kaptırıyoruz kendimizi.Küçüklerimizin bize bunu hatırlattıkları için çok teşekkürler,yaya geçidine gelince bu görüntü hatırımda kalacaktır güzel bir dersti teşekkürler" dedi.

İşte, "bir" öğretmen "bir" kişiyi  değil "bin"kişiyi öğretir'in somut örneği...

Chenay Kobak