Turgut Reiste Avrupa rüzgarı esiyor

Turgut Reis Okulu bu konuda iddialı ve kararlı olduğu da okulda eTwinning, projesini destekliyor olmasıdır.

Turgut Reiste Avrupa rüzgarı esiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şimdiki çocuklarımızın ileride yetişkin birer birey olduklarında mutlu, huzurlu ve sakin, problemleri mantık çerçevesinde, kapsamlı ve çözüm odaklı düşünmelerini istiyorsak bunun yolu kesinlikle iletişimin iyi olmasıyla orantılıdır…

Turgut Reis Okulu bu konuda iddialı ve kararlı olduğu da okulda eTwinning, projesini destekliyor olmasıdır. Okulun çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını çok farklı bir şekilde kutlamaya hazırlanmakta, bu fark ise ; eTwinning projesiyle festival tadına dönüştürme istekleridir. Bol emekli olan proje, atık malzemeleri değerlendirip kumbara yapılarak para biriktirecekler. Çocukların sorumluluk alırken, bunu aynı zamanda eğitimle harmanlamaları, teorinin pratiğe dökülmesi demektir, dolayısıyla bilgilerine kazınıp yetişkin birey olduklarında israfı önlemelerinde büyük etki olacaktır… Bu projenin aslına bakarsak, çok fazla etkili ve kapsamlı olduğunu net görebiliriz. Üretiyor ve öğreniyor. Sözeli görsel destekliyor. İşbirliği yaparak, projeler geliştirerek, paylaşmak. Var olanı değerlendirmek. Teori pratiğe dökülüyor vb.

Turgut Reis Öğretmenleri Demet A. Güzel ve Rehber Öğretmeni Mine ŞAHİN' in kurucusu ve koordinatörlüğünü yürüttüğü proje “Haydi 23 Nisan’da renk festivale” demeleriyle çocuklarda ve okulda daha şimdiden heyecan yarattı.

 Öğretmenler ifadelerinde ;” Çocuklarımızın 23 Nisan günü, bayramı coşku ve heyecan içinde yaşayacakları, duygularını kâğıda dökecekleri, renklerle dans edecekleri bir ortam hazırlığı içerisindeyiz, çok heyecanlı ve çok mutluyuz”.

Okul müdürü Hakan Can ; “Öğretmenlere bir kez daha gönülden teşekkür ederek bu projeye desteklemekten mutluluk duyduğunu” ifade etti.

"Gökkuşağının Bütün Renklerine selam olsun… Yani Sizlere. Verin fırçaları çocukların ellerine, baştan başa boyasınlar maviye dünyayı” diyor 23 Nisan’da bu renk festivalini sabırsızlıkla bekliyoruz…

Sevgiyle kalın…

Chenay Kobak