Ücretsiz Tarım Lisesi Kayıtlarına Başladı

Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi, 2019-2020 eğitim öğretim yılı boyunca ücretsiz eğitim vermek üzere kayıtlarını almaya başladı.

Ücretsiz Tarım Lisesi Kayıtlarına Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Özel Tarım Lisesi, Eylül ayında başlayacak yeni eğitim öğretim yılı için öğrenci kayıtları almaya başladı. Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Türkiye’de özel okullarda tercih listelerinde yer alan lisede kayıtlar alınmaya devam ediyor. Gümüşyaka Mahallesi’ndeki Özel Tarım Lisesi, öğrencilere öğrenim süresi boyunca ücretsiz eğitim sağlıyor. İlk yıl 9. sınıfta tüm liselerde olduğu gibi ortak ders saati çizelgesinin uygulandığı okulda, 10. sınıfta Tarım Alanı ve 11. sınıfta ise Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri branşlarında eğitimler veriliyor.

KAYITLAR BAŞLADI

Lisede 24 kişilik 15 derslik, Görsel Sanatlar ve Müzik Atölyesi, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı, Uygulama Atölyeleri, Spor Salonu, Kütüphane, Sağlık Odası ve İbadethane bulunuyor. Bahçesinde zirai aletler için depo alanı ve küçük sera alanları oluşturulacak tarım lisesinde, öğrenciler uygulama alanı olarak Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni kullanıyor. Toplam 423 kontenjanı bulunan Özel Tarım Lisesi için, e-okul üzerinden nakil tercihi yapılabileceği gibi, bilgi ve kayıt işlemleri için 0537 637 03 74 numaralı telefondan bilgi alınabilir.