Vali Şahin açıkladı! İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Şahin açıkladı! İstanbul'da yarın okullar tatil mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İstanbul Valisi Vasip Şahin yarın okulların tatil olup olmayacağını akşam saatlerinde açıklayacağını söyledi. Vali Şahin, tüm kurumların koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalıştığını belirterek, kar yağışının görüş mesafesini düşürdüğünü söyledi. Şahin, sürücülere yola çıkarken tedbirli olmaları konusunda uyardı ve "Sürücülere yola çıkarken mutlaka tedbrili olmalarını ve zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarıyorum. Gerekmedikçe özel araçlarımızla çıkmamalıyız. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyorum" şeklinde konuştu. 

"OLAĞANÜSTÜ HAL OALRAK DEĞERLENDİRMELİYİZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Vasip Şahin ile birlikte yaptığı ortak açıklamada İstanbul’da E-5 ve TEM’de olan sıkıntının tüm İstanbul’u etkilediğini 5 bine yakın kişi ve 250 araçla çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi. Topbaş “Toplu taşımada sefer sayılarını arttırdık, Boğazda bazı hatlar çalışamıyor ama Marmaray hizmet vermektedir” dedi.

Sokaktaki evsizler ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleten Kadir Topbaş “Doğal gaz konsunda bir iki mahallede lokal bir sıkıntı var.Vatandaşlarımız mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmasını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

İBB Başkanı Topbaş, kar yağışından beri 850 civarında kaza meydana geldiğini, daha önce hiç bu kadar tuzlama çalışması yapılmadığın ve bu zamana kadar lokal sorunlar yaşana bilir normal karşılanması gerektiğini ifade etti.

Mahalle aralarındaki sokaklara tuz desteği olduğunu söyleten Topbaş “Hayatın normale dönmesi için vatandaşların da destek olması lazım.Bu durumları olağanüstü hal olarak değerlendirmek” dedi.