Volkan Yaran Balıkesir Üniversitesi'ne davet edildi

Silivri Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni ve aynı zamanda Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Eğitmeni Volkan Yaran, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, Balıkesir'de hem 'Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu Sergisi'ni açacak hem de Necatibey Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerine konferanslar verecek.

Volkan Yaran Balıkesir Üniversitesi'ne davet edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri’de birçok başarılı projeye imza atan ve Silivri’nin önemli değerlerinden biri haline gelen Silivri Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni, aynı zamanda Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Eğitmeni Volkan Yaran, başarıdan başarıya koşuyor. 2014 yılında Silivri’de de “Musiki Güldeste” ismiyle 15 yıl içerisinde topladığı 26 ülkeye ait 102 çalgının yer aldığı sergide, müzik kültürünün öneminden bahseden ve her çalgının bir insanı, bir hikâyeyi anlattığını belitten Yaran, önümüzdeki günlerde de Balıkesir’de birikimlerini lise ve üniversite öğrencileriyle paylaşacak.
 
10 yıl aradan sonra kendi üniversitesinde
Volkan Yaran, kendisinin de 2006 yılında mezun olduğu Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü ev sahipliğinde 22-23-24 Kasım tarihlerinde hem sergisini açmak hem de konferanslar vermek üzere Balıkesir’de olacak.
 
Lise ve üniversitede “Kültürler Çalgılarda Yaşıyor” konferansı
22 Kasım Salı günü saat 14.00’te açılışını yapacağı Volkan Yaran Çalgı Koleksiyonu Sergisi, 3 gün süreyle de ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Volkan Yaran aynı zamanda da 23 Kasım Çarşamba günü Kadriye Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde, 24 Kasım Perşembe günü ise Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nde öğrencilere “Kültürler Çalgılarda Yaşıyor” isimli konferans verecek.
Vereceği konferansta farklı kültürlere ait çalgıları, müzik kültürlerini öğrencilere anlatacak olan Yaran, aynı zamanda tanıtımını yaptığı çalgılarla o kültürlere ait geleneksel eserlerden de örnekler sunacak.

Eyüp Can BALABAN