Volkan Yaran ile tarihe ezgisel yolculuk

Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni ve öğrencileri, plaklardaki ezgilerle tarihi bir yolculuğa çıkıyor.

Volkan Yaran ile tarihe ezgisel yolculuk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çağrıbey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, yeni projesi ile birlikte öğrencilerini tarihi yolculuğa çıkarıyor. Koleksiyonundaki plakları, müzik sınıfında öğrencilerine dinleten Volkan Yaran, ülkenin ses kayıt tarihini de öğrencilerine birebir yaşatmış oluyor.

Her hafta bir plak

Volkan Yaran, yaklaşık 3 aylık süreçte tüm öğrencileri ile ortak yürüteceği proje kapsamında, arşivinde bulunan plakları sınıf ortamına getirerek her hafta bir sanatçı tanıtımını da bu plaklar eşliğinde yapacak.

Bugün projenin tanıtım dersinin yapıldığı müzik sınıfına, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen de konuk oldu. Volkan Yaran’ın yaptığı kısa tanıtım sonrası uygulamalı olarak dinlettiği plaklar, öğrencilerin olduğu kadar Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen’in de ilgisini çekti. Projenin ilk dersi sonrasında yapılan sohbette de plaklardan dinlediği müziklerin kendisini fazlasıyla etkilediğini dile getiren Şen, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran’a da teşekkür etti.

Müziğin çeşitli türlerini tanıyacaklar

Silivri’de görev yaptığı süre boyunca müzik adına çeşitli projeleri hayata geçiren Volkan Yaran, uygulamaya başladıkları bu proje için de çeşitli müzik türlerini ve kültürlerini öğrencileriyle paylaşmanın heyecanını yaşarken, Ajda Pekkan’dan Barış Manço’ya, Zeki Müren’den Erkin Koray’a kadar birçok sanatçının müziklerini, Atatürk’ün 1935 yılındaki ses kaydını da öğrencilerine dinlettiği projeyi de şu şekilde tanımlıyor:

“Bu Proje ile Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Pop Müziği, Klasik Batı Müziği, Çalgı Müziği, Blues ve Jazz Müziği türlerinde, bu müzik kültürlerinin yaşatılması adına büyük eserler, değerler kazandıran ses sanatçılarının plakları, müzik sınıfımda öğrencilerle buluşuyor.”

Eyüp Can BALABAN