Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladı

Selim-paşa Yavuz Selim İlkokulu 2 /A sınıfı öğrencileri "ADIM AT SAĞLIĞINA SAĞLIK KAT" projesini hayata geçirmeye devam ediyorlar.

Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ADIM AT SAĞLIĞINA SAĞLIK KAT" 2/A sınıfı Esra SARIAHMET açıklamasında;

 “Projemiz kapsamında sağlıklı yaşamı destekleyen, sporu yaşam tarzı haline getirecek çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştirdik. Süt ve süt ürünlerinin faydalarını anlatarak bu yiyecek ve içeceklerin tüketimini artırmayı amaçladık bu kapsamda okulumuzda SICAK SÜT GÜNÜ etkinliği yaparak öğrencilerimizle birlikte süt içtik. Müdürümüz ve idarecilerimize da süt ikram ettik.

Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladı

Sınıfta yoğurt mayalayarak birlikte ev yoğurdu yedik. Gazlı katkılı içeceklerin yerine ev yapımı taze meyve sularının içilmesini teşvik etmek amaçlı okulumuzda "C VİTAMİNİ ŞENLİĞİ" düzenledik. Öğrenciler kendi elleriyle portakal, limon, mandalina sıkarak birlikte içtiler ve okulumuz öğretmenlerine ikramda bulundular. Öğrencilerimize meyve ve alışkanlığı kazandırabilmek için 1 hafta boyunca her güne bir meyve etkinliği düzenledik ve birlikte tüm öğrenciler aynı meyveyi yediler. Meyve artıklarını çöpe atmayarak meyve çöpleriyle doğal gübre oluşturduk.  Muz gününde ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK uygulamasıyla öğrencilerimiz hem meyvelerini yediler hem de müzikle dans ettiler.

Kahvaltı yapmanın önemini vurgulamak için belirli aralıklarla sınıflarımızda "KAHVALTI GÜNÜ" etkinlikleri düzenleyerek öğrencilerimizle birlikte kahvaltı yaptık.

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra sportif faaliyetlere de geniş yer veren projemiz kapsamında her hafta fiziksel egzersiz çalışmaları yaptık. Çeşitli geleneksel çocuk oyunları turnuvaları düzenleyerek çocukların enerjilerini atmalarını sağladık ve sağlıklı yaşam için sporun gerekliliğini ön plana çıkardık. Çeşitli etkinliklerimize velileri de dâhil ederek aile katılımlı etkinlikler düzenledik. Evde de meyve yeme alışkanlığının devamı için okulumuzda "AİLEMLE MEYVE TABAĞI HAZIRLIYORUM" yarışması düzenledik. Online anket ile 321 kişi oy kullanarak kazananı belirledik ve katılım belgelerini verdik.

Öğrencilerimizin yerli ürünler kullanmalarını teşvik etmek için market gezileri düzenledik ve yerli- yabancı ürünleri kendimiz bulduk.

Dünya Su Günü gibi özel günlerimiz de etkinlikler düzenleyerek suyun önemini, faydalarını anlattık.  Bu proje ile öğrencileri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; Projemiz, daha güvenli ve daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlamaktadır ”dedi.

Chenay Kobak

Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladıYavuz Selim İlkokulu öğrencileri okulda yoğurt mayaladı