Yazarlar Kavaklı'da

Kavaklı Ortaokulu ve ilkokulunda ''Yazarlar Okulda'' projesi kapsamında çocuk kitapları yazarı Nurettin İğci ile Sınıf Öğretmeni Deniz Gençay ve Türkçe Öğretmeni Sedat Arslan rehberliğinde söyleşi düzenlendi.

Yazarlar Kavaklı'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Kavaklı Ortaokulu ve ilkokulunda ‘’Yazarlar Okulda’’ projesi kapsamında çocuk kitapları yazarı Nurettin İğci ile Sınıf Öğretmeni Deniz Gençay ve Türkçe Öğretmeni Sedat Arslan rehberliğinde söyleşi düzenlendi.

 

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği proje kapsamında okula davet edilen yazar Okul Müdürü Alpay Yavuz, Okul Aile Birliği Başkanları Kadriye Yenilmez ve Aysun Çeşmecioğlu tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrenciler severek okudukları kitapların yazarı ile tanışma fırsatı buldular.

Umut Zoru Yener, Kanatsız Kuşlar, Bıcırık Serileri, Vah Dilim, Müzedeki Hanımefendi başta olmak üzere birçok eseri bulunan Nurettin İğci, düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrenciler tarafından alınan kitaplarını imzaladı. Öğretmen ve öğrencilerle  hatıra fotoğrafı çektirdi. Söyleşinin sonunda yazar küçük okurlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

İlk yazısı Gırgır’da, ilk oyunu da TRT İstanbul Radyosu’nda 1981 yılında yayınlanan Nurettin İğci’nin Doğan Kardeş, Milliyet Kardeş, Gırgır, Hıbır, Limon, Gıcık, Dalga, Avni, Gümgüm, Fırt, Pişmiş Kelle dergileri ile Milliyet, Cumhuriyet, Güneş, Yeni Asır, Hürriyet ve Fotospor gazetelerinde çeşitli yazıları da yayınlanmıştır. Nurettin İğci,  1. Ulusal Nasreddin Hoca Gülmece Öyküsü Yarışması’nda birincilik, 1991’de Trakya Gazeteciler Derneği’nce düzenlenen yarışmada ise Jüri Özel Ödülü kazanmıştır. 1997 yılında da Barış Selçuk Basın Teşvik Ödülleri’nde güncel yazı dalında dereceye girmiştir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin günlük yayın organı Bizim Gazete’de “İğci’nin İğnesi“ ile “Oltaya Takılanlar” köşelerinde yazan yazarımızın Gülmece ve Çocuk Edebiyatı alanında 56 kitabı bulunmaktadır.