Yeni dönem İSMEK kurs kayıtları başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen sanat ve meslek edindirme kursları için yeni dönem kayıtları başlıyor. İSMEK (İstanbul Sanat ve Meslek Edindirme Kursları) için yılın her dönemi kayıtlar alınıyor, kurslardan faydalanmak isteyenler kontenjanlarla sınırlı kurslarda eğitim alıyor.

Yeni dönem İSMEK kurs kayıtları başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İSMEK resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre yeni dönemin ön kayıt tarihleri paylaşıldı. Milyonlarca İstanbullunun merakla beklediği konu netlik kazandı. İşte İSMEK kurs kayıtları için açıklanan tarihler ve başvuru detayları.

İSMEK kurs kayıt tarihleri

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İSMEK’in ücretsiz eğitimlerinden yararlanmak isteyen İstanbullular, her yıl olduğu gibi bu yıl da başvurularını internet üzerinden veya İSMEK kurs merkezlerinden gerçekleştirebilecek. 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak kayıtlar için kimlik bilgilerinizle size en yakın kurs merkezi için kayıt oluşturabilirsiniz.

İSMEK kursları yeni dönem kayıtlarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Eğitimde 23 yıllık tecrübesiyle İstanbul halkı için kaliteli eğitimin adresi gelen İSMEK’te 2019-2020 dönemi için öğrenci kayıtları, 19 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla başlayacak. Yeni dönemde İSMEK’in 348 branş ve 846 programda vermeyi planladığı ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerden yararlanmak isteyen İstanbullular, web sitemiz üzerinden online kayıt yaptırabilecek. İnternet üzerinden online yapılan bu işlem ön kayıt olarak kabul edilirken, öğrenci adaylarının daha sonra ilgili merkezimize kimlik fotokopileriyle birlikte giderek şahsi başvuruda bulunması gerekecek.

Şimdiye kadar 3 milyon 252 bin 954 mezun sayısına ulaşan ve 24. eğitim yılına hazırlanan İSMEK, geçen 23 yılda gerek eğitim verdiği gerek branş sayısı, gerekse eğitim merkezi sayısı yönünden sürekli ivme kaydetti. Halen 39 ilçedeki 242 merkezde İstanbullulara ulaşan İSMEK, 2018-2019 eğitim döneminde 40 alanda, 307 branş ve 752 programda eğitim verdi. Yeni dönemle birlikte İSMEK, branş sayısını 348’e, program sayısını ise 846’ya yükseltmeyi planlıyor. İstanbulluların ihtiyaçları doğrultusunda eğitim çeşitliliğini her eğitim döneminde arttıran İSMEK, bu yıl da ezberleri bozmuyor. Geleneksel Oyunlar ve Zekâ Oyunları alanını eğitim yelpazesine ekleyen İSMEK, bu alanda bu yıl ilk kez “Zekâ Oyunları Öğreticiliği” programında eğitim verecek. İSMEK’in halihazırda eğitim verdiği diğer alanlara da yeni eğitim döneminde yepyeni programlar dahil ediliyor. Bilişim alanındaki “ARM İşlemci ile Drone Üretimi” ve “Dijital Becerilerin Geliştirilmesi”, El Sanatları alanındaki “Üç Boyutlu Keçe Tasarımlar” ve “Su Kabağı İşlemeciliği”, Grafik ve Fotoğraf alanındaki “Cinema 4G” ve “Kitap Resimleme (Karakter İllüstrasyonu)”, Kişisel Gelişim alanındaki “Şiir Atölyesi” ve “Hikâye Anlatıcılığı”, Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanındaki “Gastronomide Tasarım” ve “Royal Icing ile Süsleme Teknikleri”, İSMEK’in 2019-2020 döneminde vereceği yeni eğitimlerden sadece birkaçı.

İSMEK kurslarına yoğun katılım

Kayıt tarihlerinin her yıl önceden paylaşıldığı ve kayıt gününün başlamasıyla yoğun katılıma neden olan İSMEK’te birçok branş bulunuyor. İngilizce, Bilgisayar ve Muhasebe gibi revaçta olan branşlarda kontenjanlar ilk günlerden dolduğu gibi birçok bölümde yedek kontenjanları dahi hızla doluyor. Bu nedenle kayıtların başladığı saatlerde olabildiğince hızlı biçimde sisteme giriş yaparak semt ve kurs seçiminizi yaparak kaydolmanız gerekmekte.

İSMEK kurs kayıtları için yardım almak için aşağıdaki adımları izleyebilir, detaylı bilgiye edinebilirsiniz.

İSMEK Kayıt

Kayıt işlemine başlamak için ilk olarak İSMEK’in resmi internet sitesi olan ismek.ist adresi üzerinden kayıt sayfasını açın. Sayfayı açtıktan sonra T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilginizle giriş yapabilirsiniz. Ardından kurs almak istediğiniz ilçe, kurs adı ve kurs zamanı filtrelerini yaparak dilediğiniz tarihte istediğiniz ilçedeki kurs merkezine kayıt yapabilirsiniz.

Yeni bir branş üzerinden kayıt olmak ve İSMEK kurs kaydı ekranına giriş yapmak için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız ve doğum tarihi bilgileriniz gereklidir. T.C. uyruklu olmayan kişiler de Yabancı Kursiyer Girişi sayfasından kayıt gerçekleştirebiliyor.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ayrıca aldığınız eski eğitimler, sertifikalar ve İSMEK hakkında oluşturulan kendi sayfanızı görebilirsiniz.