Yıldırım 'Öğrencilerimize Kıyafet ve Burs Desteği Olacağız'

Silivri İmam Hatipliler Derneği, yeni kayıt döneminde İmam Hatip Lisesini tercih eden öğrencilere kademeli olarak burs ve okul kıyafetlerinin alınacağını duyurdu.

Yıldırım 'Öğrencilerimize Kıyafet ve Burs Desteği Olacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OKUL KIYAFETLERİ VE BURS DESTEĞİ OLACAĞIZ

Silivri İmam Hatipliler Derneği Başkanı Şerafettin Yıldırım, SHA’ya yaptığı açıklamada “Yeni kayıt döneminde TEOG sınavından 400 ve üzeri alıp Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisemizi tercih eden öğrencilerimizin bütün okul kıyafetlerini biz alıp, bir defa mahsus olmak üzere 250 TL eğitim masrafları bursu veriyoruz. TEOG sınavından 430 ve üzeri alan alıp Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisemizi tercih edip yerleşen öğrencilerimize okul kıyafeti ve her ay 100 TL olmak üzere burs veriyoruz.  Ayrıca ilçemizde bulunan Yunus Emre, Gazi ve Selimpaşa İmam Hatip Ortaokullarına müracaat edip 90 puan ve üzeri kayıt yaptıran öğrencilerimize okul kıyafeti ve her ay 50 TL burs verilecektir ”dedi.

“OKULLARIMIZ TAM BİR AİLE ORTAMI GİBİDİR”

Dernek Başkanı Şerafettin Yıldırım “Okul tercihlerinin yapıldığı bugünlerde gerek ortaokula başlayacak gerek liseye başlayacak gerekse üniversite tercihlerini yapacak tüm kardeşlerimin Rabbim yardımcıları olsun, çıktıkları bu meşakkatli yolda Rabbim yar ve yardımcıları olsun, gönüllerinde ki arzu ettikleri okullara yerleşmelerini bu güzel Ramazan ayının şerefine hürmetine rabbimden niyaz ediyorum” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü ;

“İmam hatipliler derneği olarak gerek ortaokula gerek liseye başlayacak öğrencilerimizi Kuran-ı Kerim, efendimizin hayatı, İngilizcenin yanında Arapçanın öğretildiği, milli ve manevi duygularla bir eğitim sağlayan okullarımız içinde yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlerle kendini her noktada geliştirebileceği imam hatip okullarımızda beklemekteyiz. Okullarımız tam bir aile ortamı gibidir. Ailemizin bir bireyi olacak genç kardeşlerimizin hayatlarının her alanında yanlarında olacağımızı belirtmek isterim. Okulumuzdan mezun olup üniversiteye yerleşen öğrencilerimize yurt ve burs noktasında destek oluyoruz, şuan üniversiteye yerleşen öğrencilerimizden 15 öğrencimiz mezun olmuştur, yerleşmeyen öğrencilerimize üniversiteye hazırlık ve iş bulma noktasında yardımcı oluyoruz. Geçen yıl ilk mezun olan kız öğrencimizin düğününe katılmak biz ayrı bir mutluluk katmıştır.”dedi.

“ŞEHİT, GAZİ, YETİM VE ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN ÇOCUKLARINI UNUTMADIK”

Selimpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunus Emre, Gazi, Selimpaşa İmam Hatip Orta Okullarını tercih edip yerleşen Şehit, Gazi, Yetim ve Engelli kardeşlerimizin çocuklarına puanlarına bakılmaksızın kıyafet ve her ay olmak üzere 50 TL burs verilecektir. Tercih yapacak tüm kardeşlerimize sizin aracılığınızla duyuruyoruz. Ayrıca mezun olup üniversiteye yerleşen 15 öğrencimize burs veriyoruz olacağız. Bütün bu hizmetleri gerçekleştirmeni de bize yardımcı olan hayırseverlerimize teşekkürü bir borç bilir yardım ve desteklerini devamını bekleriz.”dedi.