YÖK'ten sınavlarla ilgili beklenen açıklama geldi!

Yüksek Öğretim Kurumu, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği sınav konusuna açıklık getirdi. YÖK, üniversitelerdeki dönem sonu sınavların nasıl yapılacağını açıkladı. Sınavlar rastgele seçilecek ve öğrenciler, sınav esnasında tam ekran kullanacak aynı zamanda tarayıcı kilidi işlevselleşecek.

YÖK'ten sınavlarla ilgili beklenen açıklama geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını sebebiyle, dönem sonu yapılacak olan sınavlar dijital ortamda gerçekleşecek. Salgın yüzünden yüz yüze gerçekleştirilmeyecek olan dönem sonu sınavların dijital ortamda yapılmasına karar verilmişti. Dijital ortamda yapılacak olan sınava ilişkin tüm ayrıntılar YÖK tarafından belirlendi ve üniversitelere bildirdi.

SINAVA GİREMEYEN ADAYLAR İÇİN TELAFİ SINAVLAR YAPILACAK

Sınava girmeyen öğrenciler için telafi sınavları düzenlenecek. E-devlet üzerinden sisteme girişlerde, öncelikler verilecek. Bunun dışında dijital ortamlara erişimi olmayan öğrenciler için alternatif yollar üretilecek. Öğrenciler bölgelerinde kamu kurumlarının, milli Eğitim Bakanlıkları'nın bilgisayar ve internetlerini kullanabilecek. Kabul edilebilir sebeplerden dolayı, sınavlara girmeyen öğrencilere telafi amaçlı yeniden sınavlar düzenlenecek. Sınavda teknik sorun yaşaması durumunda öğrenciler için gerekli prosedürler uygulanacak.