20 TL'lik banknotlarda hata

Adana Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki ATM'den çıkan 20 TL'lik bir banknottaki hata görenleri hayrete düşürdü. Sahte olduğu düşünülen paranın sahte olmadığı ve Merkez Bankası tarafından hatalı basıldığı anlaşıldı.

20 TL'lik banknotlarda hata
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Merkez Bankası'nın büyük hatasını ortaya çıkaran olay yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli bir polis memurunun, bahçedeki ATM'den çektiği maaşının içinde bulunan 20 TL'lik banknot dikkatini çekti. Parayı inceleyen polis memuru, gördüğü hatalı basım karşısında sahte para olduğunu düşündü.

Parayı hemen ilgili bankaya götüren polis memuru, yaptırdığı incelemede 20 TL'nin sahte olmadığını, ancak hatalı basıldığını öğrendi. Yapılan araştırmada Merkez Bankası Matbaasında basımı yapılan 20 TL'lik banknotlardan bir serinin makinelerden kaynaklanan hata yüzünden yanlış kesildiği ve piyasaya sürüldüğü anlaşıldı.

Polis memuru, hatalı basım parayı, bir anı ve ileride değerli olabileceği gerekçesiyle saklamaya karar verirken, kalpazanların dahi böyle bir hata yapmadığı vurgulandı.

Polis memurunun eline ulaşan paranın piyasaya sürülmemesi gerekirken gözden kaçtığı anlaşıldı. Merkez Bankası görevlileri, hatalı parayı alıp, değiştirdi.