AvivaSA hisselerine 2,8 kat talep geldi

5, 6 ve 7 Kasım tarihlerinde talep toplanan AvivaSA hisselerine yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. AvivaSA hisselerine toplam 2,8 kat talep gelirken, halka arz büyüklüğü 330,8 milyon TL olarak gerçekleşti.

AvivaSA hisselerine 2,8 kat talep geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün önde gelen şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat A.Ş. hisselerinin 5, 6 ve 7 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleşen halka arzına, yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. Ak Yatırım’ın konsorsiyum lideri olarak görev aldığı halka arzda, AvivaSA halka arz fiyatı 47 TL olarak belirlendi. Buna göre AvivaSA şirket değeri 1,7 milyar TL olarak gerçekleşirken, 330,8 milyon TL halka arz büyüklüğü ile AvivaSA halka arzı son bir yılın en büyük halka arzı oldu. 

Ek satış hakkının da kullanıldığı halka arzda toplam 7.037.348 TL nominal değerli paylar halka arz edildi. AvivaSA’nın halka açıklık oranı yüzde 19,67 olarak gerçekleşti. Toplam halka arzın yüzde 70’i 3 kıtadan 41 kurumsal yabancı yatırımcıya tahsis edildi. 

“Yatırımcılarımızın duyduğu güvene teşekkür ederiz”

AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO’su Meral Eredenk Kurdaş, başarılı bir halka arz süreci geçirdiklerini ve yatırımcı ilgisinden çok memnun olduklarını belirterek “AvivaSA hisselerine gelen yoğun talep bizleri mutlu etti. Yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımcılarımızın ilgisine ve duyduğu güvene teşekkür ederiz. AvivaSA olarak bugüne kadar özenle yürüttüğümüz çalışmaları bundan sonra da sürdürecek ve yatırımcılarımızın bize gösterdikleri güvene layık olmaya çalışacağız. Türkiye’de bireysel emeklilik sistemi başladıktan sonra halka arz olan ilk emeklilik ve hayat sigortası şirketi olarak sektöre öncülük ettiğimiz için mutluyuz. Başarıyla tamamladığımız halka arz sürecinin tüm hissedarlarımıza, yatırımcılarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 Ak Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci, AvivaSA halka arzının bu senenin en büyük halka arzı olduğunu belirterek halka arza yurtiçi ve yurtdışında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini ifade etti. Penbeci, halka arza yurtdışında, Amerika, Avrupa ve Orta Doğu’dan 41 kurumsal yatırımcıdan talep geldiğini, yurtiçinde ise Ak Yatırım’ın liderliğindeki 36 konsorsiyum üyeli konsorsiyumun yaklaşık 7.000 yatırımcıya satış gerçekleştirdiğini ifade etti. Penbeci, halka arzda toplanan talebin arzın 2,8 katı; yurtiçi bireysel yatırımcı talebinin ise arzın 6,3 katı olarak gerçekleştiğini belirtti. Halka arza gösterilen bu yoğun ilginin, mevcut konjönktürde yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgi ve güvenini teyit etmesi açısından oldukça önemli olduğunu ekledi.