Firmalar Silivri Expo'yu Değerlendirdi

Silivri Belediyesi ile SİAD ortaklığında açılan Silivri EXPO'ya katılan firmalar, fuarın ilçenin ve firmaların tanıtımı ile istihdam açısından önemine dikkat çekerek yetkililere teşekkür etti.

Firmalar Silivri Expo'yu Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin Gayrisafi Milli Hasılası’nın 2,8’ini üreten Silivri’de hizmet sektörlerini tanıtmak, iş arayanla işvereni buluşturmak amacıyla düzenlenen Silivri EXPO tamamlandı. Hem firmalar arası ticari ve sosyal iletişim, hem de işçi- işveren buluşmasını sağlayan Silivri EXPO’da bu yıl 100 ayrı firma stant açtı. Başarı Uzmanı-Yazar Mümin Sekman, Expo’nun ikinci gününde “Her şey seninle başlıyor” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin ve iş arayan Silivrililerin katılım gösterdiği fuarda, stant açan firma yetkilileri Silivri EXPO’yu değerlendirdi;


 
Murat Akal - Kare Elektronik: “Silivri EXPO’ya ilk kez katılıyoruz. Firmamız teknolojide öncü bir firmadır. Bu sene akıllı veri sistemleri konseptini ve taksi metre takip sistemimizi tanıtmak için fuara katıldık. Taksilerde bulunan taksimetrelerin ne zaman açıldığı, kaç kilometre açık gittiği, kaç kilometre kapalı gittiği ve aracın hangi konumda bulunduğu gibi konuları takip eden sistemimizi tüm katılımcılara tanıtma şansımız olacak.”


 
Bilal Türker - Misbis Gıda San. ve Tic. Aş: “Beş senedir yapılan bu fuara, dördüncü senedir katılıyoruz. Bizim için oldukça verimli bir fuar hem işverenler birbirleriyle buluşuyor, hem de işveren arzu ettiği, istediği istihdamı çok rahat şekilde burada sağlayabiliyor. Oldukça büyük bir katılım var. Biz de burada olduğumuz için oldukça memnunuz. Geçen senelerden oluşan katılımdan dolayı yaklaşık 700 kişilik bir başvuru aldık ve bu başvuranların yaklaşık yüzde otuzuna iş eğitimiyle beraber, iş vermiş olduk. Silivri Belediyesi’ne ve bu fuarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”


 
Elif Koryürek- Onur Matbaacılık: “İki yıldır EXPO’ya katılıyoruz her düzenlenen fuarda bir kat daha büyüyoruz. Sizin aracılığınızla ben Belediye Başkanımıza ben teşekkür etmek istiyorum. Bize böyle bir imkân ve olanak sağladığı için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki Expo fuarlarının daha da büyüyerek, ailemizin daha da büyüyeceğini düşünüyorum.”


 
Rıdvan Mertöz- Mesan Kilit: “Silivri Belediyemizin ve Silivri SİAD işadamlarımızın yapmış olduğu bu etkinlik, ilçemizin tanıtımı ile ilgili çok önemli bir hareket. Biz de MESAN kilit olarak üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Benim bir başka yönüm bulunmakta İl İhracatçılar Birliği Başkanıyım. Hem Silivri’deki ihracatçılarımızla, hem de Türkiye’nin birçok yöresinden ihracatçılarımızla birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Silivri’mizin sanayisinin düzenlenmesi gerekiyor. Silivri’deki sanayi işletmeleri dağınık vaziyette ve hala bir güvence altında değil. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Silivri’ye layık, çevreye saygılı, Silivrimizi kirletmeyen sanayi gurubu oluşturmak istiyoruz.”    

 
 
Mesut Söylet- Karınca Filtre: “Biz fuarı tertiplerken, fuara katılan şirketlerimizin buradan bir ekonomik fayda sağlamasını hiç düşünmedik, düşünmüyoruz. Bizim buradaki amacımızı gücümüzü, birliğimizi, beraberliğimizi göstermek, hangi işlerde çalıştığımız hakkında çevremizin de bilgilenmesi, arkadaşlarımızın birbirlerini tanımasını maksat olarak seçtik. Çevremizin burada iş imkânlarını değerlendirmesi, gençlerin bu sanayileri tanıyarak kariyer şansı bulmaları, kendi eğitimlerini ona göre düzenlemeleri istediğimiz için yaptık bunu. İnşallah bu yaptıklarımız gençlerimiz için bir örnek olur. Fuara katılmayan diğer arkadaşlarımızın da pişman ocağını düşünerek, seneye onların da katılımı ile daha geniş kapsamlı bir fuar olacağını düşünüyorum.”


 
Ayşe Tolgay- Kentaş Gıda: “Yapılan etkinliği çok beğendik, Silivri için güzel bir etkinlik. Firmaların birbirleriyle kaynaşması adına çok güzel olduğunu düşünüyorum çok memnunuz emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ederim.”


 
Tülay Sinkil- Kutay Eymen Mobilya: “Silivri Belediyesi ve SİAD işbirliğince oluşturulan fuarda katılımcı olarak bulunmaktan çok memnunuz. Katılımcı çok sayıda arkadaşlarımızla buradayız. Fuarın ikinci günü ciddi bir katılım oldu. Silivrimizin tanıtımı noktasında önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Katılımda emeği olan hem derneğimize, hem Silivri Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”


 
Şahin Konuksever- Saadet Gıda: “Expo fuarındaki şu görüntü hakikatten bizi çok etkiledi. Her sene bu fuar daha ileriye gidiyor, katılımlar oldukça üst seviyede. Buraya gelirken fazla bir katılım beklemiyorduk ama iş başvurusu formları bizi bayağı bir etkiledi. Birçok firma ile tanışma imkânı yaşadık. Bu organizasyonda emeği olan bütün herkese çok teşekkür ediyorum.”


 
SİAD Başkanı Hakan Kocabaş: “Türkiye’de işsizlik rakamları konuşuluyor ama bu rakamların Silivri’de gerçekliği yok. Özellikle bilindiği gibi belediyemizin Kariyer İstihdam Ofisiyle birlikte bu konuda bütün sanayicilerle birlikte çalışıyoruz. Bizim burada işsizlik değil bilakis işçi bulma problemimiz var. Hatta kalifiyeyi geçtik şuanda kalifiye olmayan işçi bulmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bu Silivri EXPO’yu yapmamızın sebebi hem halkımız faydalansın, hem sanayicilerimizi tanısınlar, hem de buradaki özelikle sanayi kuruluşlarımızla, işadamlarımızı bir araya getirelim, neler yapabilirler onları gösterelim istedik. Buradaki birlikteliğimizi, birliğimizi tüm Türkiye’ye gösterelim. Çünkü biz burada belediyemiz, kamu kurumlarımız ve tüm odalarımızla hep birlikteyiz. Belediyemizle çok iyi çalışıyoruz. Tüm siyasi partilerimizle çok iyi ilişkilerimiz var. Bu Türkiye’nin gelişmesi için çok önemli bir kavram, bizim birlikteliğimiz bizi ileriye götürecektir.”