İSO Kasım Meclisi'nde Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Konuk Oldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Kasım ayı olağan Meclis toplantısı, 27 Kasım 2019 tarihinde 'Nitelikli ve Sürdürülebilir Üretim Ekonomisi İçin Finansal Politikaların ve Fiyat İstikrarının Önemi' ana gündemi ile Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda yapıldı. İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın yönettiği toplantıya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal konuk oldu.

İSO Kasım Meclisi'nde Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal Konuk Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis üyelerine yönelik konuşmasında, son yıllarda, rekabet gücü kazanımlarının da desteğiyle dünya mal ve hizmet ticaretinden aldıkları payı artırdıklarını dile getiren Uysal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da Türk Eximbank ve ticari bankalar aracılığıyla ihracatçılara kredi finansmanı sağlayarak bu sürece destek verdiği bilgisini verdi.

Uysal “İthal girdi kullanımı yüksek ve tasarruf açığı olan açık ekonomilerde yaşanan büyüme-cari açık-sermaye çıkışı-daralma döngüsünün kırılabilmesinin yolu verimlilik ve yüksek katma değerli üretimden geçiyor. Önümüzdeki dönemde zorunlu karşılıklar gibi makro ihtiyati araçları da etkin bir şekilde kullanarak reel sektörü finansal risk yönetimi ve krediye erişim konularında desteklemeye devam edeceğiz’ dedi.

Toplantıya SİAD ve İSO Meclis Üyesi Rıdvan Mertöz , SİAD ve İSO Meclis Üyesi Gümrükler İç ve Dış Tic. PGD Grup Başkanı Gökhan Turhan’da katılım sağladı.